Kepekten kalıcı olarak kurtulmanın doğal yolları nelerdir?

Abone ol

Kepekten sorunundan doğal yollarla kolayca kurtulmak isteyenler elmaelma.com'a bir göz atın deriz! Elma sirkesinin bu mucizevi faydasına inanamayacaksınız!

Kepek sorunu, birçoğumuzun mustarip olduğu bir konudur. Özellikle de siyah tişört giydiğimizde bu sorunumuz gözle görünür bir hal almaktadır. Bu da bir hayli kötü görünmektedir. Birçoğumuz pahalı şampuanlara para harcayarak ya da dışarıda yaptırdığımız bakımlarla kepekten kurtulmaya çalışırız. Fakat ne yazık ki kesin bir çözüme kavuşamayız. İşte tam da bu nokta da elma sirkesi imdadımıza yetişiyor. Siz de ''elma sirkesinin faydaları nelerdir?'' diyorsanız elmaelma.com'un bu yazısına muhakkak göz atmalısınız!

ELMA SİRKESİ KEPEK İÇİN İDEAL

Kepek, kafa derisinde pullanma, kaşıntı gibi belirtiler veren, mütemadiyen görülen saç sorunlarındandır. Kepeğe çözüm sirke! Kepekli saçımıza elma sirkesinin uygulamasını yapıyoruz.Kafamızın derisinde kepek oluşumunun en önemli sebebi parazit veya mantarlar olduğundan, bunları yok edecek, saçın ph seviyesini dengeleyecek sirkeye ihtiyacımız vardır. Elma sirkesi kepek için en ideal olanıdır.

KISA SÜREDE KURTULACAKSINIZ 

Sistemli kullanımda kısa sürede kepeğinizden anında kurtulacaksınız. Şimdi başlayalım saçımızı duru suyla iyice yıkıyorsunuz. Bir çay bardağı su ve bir çay bardağı sirkeyi karıştırıyoruzSaçınız çok sık ve uzunsa 1 su bardağı suya 1 su bardağı sirkeyi karıştırıp kullanabilirsiniz. Bu karışımı saçlarımıza döküp, iyice saç diplerine yediriyoruz masaj yaparak tıpkı şampuan gibi sirkeyi iyice sürüyoruz ve üç ya da dört dakika elmalı sirkeli su saçlarınızda kalıyor.Daha sonrasında isterseniz hemen suyla saçınızı durulayabilirsiniz. Şampuan kullanıp daha sonra da durulayabilirsiniz. Yalnızca su ile durularsanız saçta sirke kokusu kalabilmektedir.

KURU SAÇA UYGULAMAYIN

Kepeğinizden kurtulana kadar her gün sistemli olarak sirke karışımlı su ile saçı yıkamaya devam etmelisiniz.
Bu karışım sayesinde kepekte zamanla belirgin bir azalma olacaktır sonrada yok olacaktır. Sizlere kolay kullanım sağlaması için sirke su karışımını küçük bir fiskeli bir şişeye koyarsanız daha kolay kullanabilirsiniz. Kepek için elmalı sirkeyi sakın ama sakın kuru saçlara uygulamayınız.Derinizi tahriş edip kızarmalara yanmalara neden olabilir. O yüzden saçını yıkayıp uygulamanız gerekmektedir.

PARLAK VE PIRILTILI SAÇLARA KAVUŞUN

Saçlarında çok fazla kepek bulunan kişiler bu karışımı saçında 20 dakika beklemelidirler bone yada streç film de kullanabilirsiniz. Parlak ve pırıltılı saçlara kavuştunuz hayatınız dan artık kepek sirkenin gücü ve sizin düzenli kullanımınız sayesinde kurtulmuş oldunuz.

Kaynak: elmaelma.com

Günün Önemli Haberleri