Kemal Zeybek'in Erdoğan öfkesi!

Abone ol

Demokrat Parti lideri Namık Kemal Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili sözlerini eleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili olarak “Bu işler bizim iç meselemizdir. Süre veriyoruz, sabrımız taşıyor” sözlerine CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ardından Demokrat Parti lideri Namık Kemal Zeybek’ten de sert tepki geldi.

Başbakan Erdoğan’ı tezgaha gelmekle suçlayan Zeybek, ''Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalesinin konuşulması bile bir felakettir. Bu Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir parçasıdır. Başımızı belayı sokmaya hakkın yok senin Recep Tayyip Erdoğan!'' dedi.

Zeybek, partisinin Eskişehir il başkanlığınca düzenlenen iftar yemeğinin ardından gündemdeki konuları değerlendirdi.

ORTADOĞU'NUN JANDARMA POLİSİ MİYİZ?

“Büyük yanlışlar yapmış olsa bile Türkiye Cumhuriyeti başbakanı Ortadoğu’nun jandarması, polisi midir?” diye soran Zeybek, “Peki Ortadoğu’nun polisi, jandarması ise, görevi Müslümanlara yapılan yanlışları önlemek ise Irak’ta yüz binlerce insan öldürülürken, kadınlar hapishanelere doldurulup ırzlarına geçilirken bu başbakan nerede idi? Yaptığı iş başkalarının tezgahına gelmek. Şu seksen milyona varan Atatürk’ün kurduğu bu büyük cumhuriyeti de arkasından sürüklüyor. Bu bir tehlikedir, halkımızı uyandırmamız lazım. Başımızı belayı sokmaya hakkın yok senin Recep Tayyip Erdoğan. Başımız belaya girer” ifadesini kullandı.

BÖYLE SAÇMALIK OLUR MU?

Türkiye’nin Suriye’ye askeri müdahalesinin konuşulmasının bile bir felaket olduğunu vurgulayan Zeybek, şöyle dedi:

“Böyle bir saçmalık olur mu? Böyle bir bataklığa Türkiye’yi, ordusunu, halkını bataklığa sokmaya senin ne hakkın var? Açık söylüyorum muhalefette olabiliriz. Ama biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Böyle bir şeye Türkiye cumhuriyeti izin vermemeli. Böyle sözlerden de bir an önce vazgeçilmelidir. Bu bir büyük bir projedir. Çok açık ve özet olarak söylüyorum. Büyük Ortadoğu Projesi'nin unsurlarından birisi de İslam dünyasını sünni ve şii diye bölerek, birbirleriyle savaştırmaktır. Üstelik Müslüman olmasa da birbirimizin komşusudur. Biz başkalarının planları için niye savaş girmeliyiz ki? Ne işimiz var bizim böyle bir savaşta.”

Günün Önemli Haberleri