Kemal Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan grup toplantısı ne etliye ne sütlüyü karıştı

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısı konuşmasıyla sosyal medyada gündem oldu. Kılıçdaroğlu günün flaş konusu olan af, andımız ve erken emeklilik konusunda tek kelime etmedi.

Mecliste bugün partilerin grup toplantıları vardı. Önce MHP lideri Devlet Bahçeli kameralar önüne çıktı ve af, andımız ve erken emeklilik sebebiyle AK Parti ile ittifakı bitirdiğini duyurdu. Bu açıklamadan hemen sonra kamera önüne geçen Erdoğan da parti grubundan Bahçeli'ye rest çekti.

Ankara siyaseti kızıştıran af, erken emeklilik ve andımız tartışması için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ne diyecek diye merak ediliyordu. Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında kürsüye geldiğinde bu konularda tek kelime etmedi. Bu tavrı ile sosyal medyada eleştiri konusu olan Kılıçdaroğlu etliye sütlüye bulaşmayan konuşmasında gündemdeki konulardan sadece Cemal Kaşıkçı olayına değindi.

Fatih Portakal'dan Kılıçdaroğlu'na 'andımız' tepkisi: Cesaretsiz lider

Viyana Anlaşması’nın 41. maddesinin konsolosluk çalışanlarına dokunulmazlık vermediğini belirten Kılıçdaroğlu “Öldürenlerin tamamı elini kolunu sallayarak gitti” dedi. 

DAHA AĞIR BİR SUÇ YOK
Cinayetten daha ağı bir suç olamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, cinayetle ilgili şu soruları sordu: "Neden ve hangi gerekçeyle arama için 10 gün beklendi? İkinci soru, konsolosun konutunda da arama yapıldı. Ne zaman? 16 Ekim'de. Şu garip işe bakın. Ayın 16'sında konsolos elini kolunu sallayarak gidiyor. Konsolos giderken neden müdahale edilmedi?"

HÜKÜMETE SESLENDİ
Viyana Sözleşmesi’ne dikkat çeken Kılıçdaroğlu anlanlaşmanın 41. maddesi gereğince sorgulama yapılabileceğini dile getiren Kılıçdaroğlu "Kimden izin alıp gitti. Hangi gerekçeyle gitti? Ülkeyi haysiyet içinde yöneteceksin. Türkiye'nin itibar ve onurunu koruyarak yöneteceksin” şeklinde hükümete seslendi.

ÇADIR DEVLETİ OLDUK

Kaşıkçı cinayetiyle Türkiye’nin çadır devleti haline geldiğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantında şöyle konuştu: “17 Ekim'de başdanışman açıklama yapıyor. Diyor ki, Erdoğan olayı deşmeden Kral Selman'a yardımcı oldu. Siz nasıl oluyor da, olayı deşelemeden bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz. Ne diyordu Yasin Aktay BBC'ye yaptığı açıklamada: Bütün makamlar haberdar oldular. Kuş uçsa tespit edilir. Kuş değil, katiller uçtu. Bu, şu anlama geliyor. Türkiye, ahır devletine, bir çadır devletine dönmüştür. Gelip Türkiye'de cinayet işleyebilirsiniz, kimse size dokunmaz.

GÖZÜNÜN ÖNÜNDE GİTTİLER
Elinizi kolunuzu sallayarak ayrılabilirsiniz. Bugün diyor ki geri verin. Efendi, onlar senin gözünün önünde Türkiye'den ayrıldı. Herkesin gördüğü bir olayı görüp, cinayeti işleyenleri bırakıyorlarsa, cinayetin ortağıdırlar. Sorduğum sorulara cevap istiyorum. Özel bilgileri bilip gönderiyorlarsa cinayetin ortağıdırlar. İşin ucunda para olunca bunlar oluyor mu acaba? Para yüzünden katilleri serbest bıraktılar. Bu ülkenin onuruyla, şerefiyle oynamaktır.”

Günün Önemli Haberleri