Kayıp şehir Atlantis en sonunda İspanya'da mı bulundu?

Abone ol

Deniz tarihçisi Tim Akers, Merlin Burrows Üniversitesi'nde yönettiği araştırmada resimler ve sular altında kalmış olan kalıntılardan alınan örnekler üzerinde çalışmalar yaptı. Yapılan çalışmalar sonucunda kayıp şehir Atlantis'in yeri ortaya çıkmış olabilir.

Anadolu’dan İzlanda’ya pek çok yerde batmış olabileceği iddia edilen Atlantis bu kez İspanya'nın güney kesiminde araştırma yapan uzmanlar tarafından bulunduğu söyleniyor. Akeris'in yaptığı açıklamaya göre İtalya'nın Modena kentinde test edilen sütunlar hem Yunan hem de Roma döneminden daha eski döneme aitler ve daha gelişmişler. Belgesel yapımcısı Michael Donnellan, bu kanıtları merkezine alan "Atlantica" adlı bir belgesele imza attı. Donellan bu anın hayatını değiştirdiğini söylerken, Atlantis'in bulunuşuna tanık olmanın eşsiz bir deneyim olduğunu söyledi. 

Materyalleri inceleyen laboratuvarda görevli araştırmacı Dr. Giacorno Falanga'ya göre alanda pek çok farklı materyal bulunuyor. Bu materyaller arasında kalsit, mika, potasyum ve diğer yapay olarak elde edilmiş materyaller var. Bu da gelişmiş bir medeniyet olduklarının ve karmaşık inşa teknikleri kullandıklarının göstergesi.

Milattan önce (M.Ö.) 400’lü yıllarda doğduğu tahmin edilen Eflatun’un efsanevi kent hakkında yazdıkları, gizem meraklılarının dikkatini hala çekiyor.


Eflatun, dünyanın geri kalan bölgelerinden daha ileri seviyede bir medeniyetin var olduğunu iddia ettiği Atlantis’in, M.Ö. 11600 civarında “Tanrıların gazabına uğradığı için” bir gecede battığını öne sürmüştü.

Günün Önemli Haberleri