Kavakçı'nın istekleri dudak uçuklattı

Abone ol

Milletvekili seçilen ve ABD vatandaşı olduğu için üyeliği düşürülen Merve Kavakçı'dan dudak uçuklatan istek..

1999'da FP'den İstanbul milletvekili seçilen ve türbanı nedeniyle Genel Kurul'da yemin ettirilmeyip, Türk vatandaşlığından da çıkarılarak vekilliği düşürülen Kavakçı, avukatı aracılığıyla Meclis Başkanlığı'na başvurarak haklarının iadesini talep etti.

Kavakçı 1999 Mayıs ayı ile Kasım 2002 arasındaki 43 aylık milletvekili maaşını ve 2002-2012 arasındaki 10 yıllık emekli maaşını istiyor. Bu talebin toplam tutarının trilyon lirayı bulacağı hesaplanıyor.

Gazeteport'un haberine göre, başvurusu Başkanlık Divanı'nda ele alınacak Kavakçı'nın başvurusu, TBMM Başkanlık Divanı'nda ele alınacak. Kavakçı'ya halen 6 bin lira olan emekli maaşı bağlanması, yeşil pasaport verilmesi, ailesi ile birlikte, sağlık ve tedavi yardımından da yararlanması talebi de değerlendirilecek.

ÜÇ KEZ EVLENDİ

Yeniden bir Türk ile evlendiği için vatandaş olan Kavakçı, bugüne kadar üç evlilik yaptı. Önce ABD'de Ürdün asıllı ABD vatandaşı Ali Ahmad Abushanab ile evlendi ve yemin ederek ABD vatandaşı oldu. 17 Haziran 1993'de ise boşandı.

1999'da Türkiye'ye dönüp Sivaslı iş adamı Bekir Lütfü Yıldırım ile evlendi. Daha sonra ikinci eşinden de boşandı. 2010'da ise eski milletvekillerinden Nadir İslam'ın oğlu doktor Cihangir İslam ile üçüncü evliliğini yaptı.

Günün Önemli Haberleri