Kaplan'dan Barzani'ye ince mesajlar

Abone ol

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Diyarbakır'a gelecek olmasını BDP cephesi temkinli karşılıyor.

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Bölgenin en güçlü partisi olduğunu savunan BDP, seçimler öncesi Barzani'nin Diyarbakır'a davet edilmesini şov olarak niteliyor. BDP'li Kaplan, üstü kapalı hem Barzani'ye hem de hükümete "buralar bizden sorulur" mesajı verdi.

AK Parti'yi seçim öncesi şov yapmakla ima eden Hasip Kaplan, BDP'nin bölgede iktidar olduğunu hem hükümetin hem de Barzani'nin bu gerçeği bildiğini iddia etti.

Barış ve Demokrasi Partisi Şırnak milletvekili Hasip Kaplan Başbakan-Barzani görüşmesini İnternethaber'e değerlendirdi:

DİYARBAKIR UYGUN GÖRÜLMÜŞ

"Hükumetin kendi açılış programı var, Sayın Barzani ile resmi bir görüşme yapacak. Herhangi bir şehirde görüşme yapılabilirdi, Diyarbakır uygun görülmüş. Sayın Barzani'nin Diyarbakır'a gelmesi, inanıyorum ki çözüm sürecine, Ortadoğu'daki problemlerin çözülmesine, Kürt halkının birliğine katkı sunacak mesajlar içeren yaklaşım içinde olacaktır."

PETROL VE DOĞALGAZ GÖRÜŞMELERİN ÖNEMLİ NOKTASI

"Tabii ki resmi görüşmelerin programı kamuoyuna açıklanmadı ama biz Plan ve Bütçe Komisyonu'nda olduğumuz için biliyoruz, petrol ve doğalgaz olayları görüşmelerin önemli bir noktasıdır."

DİYARBAKIR HALKININ DEĞİŞMEZ GERÇEKLİĞİ VARDIR

"Sayın Barzani uzun yıllardır bu mücadelenin içinde olan bir insan ve bu konuda duyarlı davranacağına inanıyorum."

"İktidar Partisi seçimlerin yaklaştığı süreçte belki bazı şeylerden medet umabilir ama Diyarbakır halkının değişmez bir gerçekliği vardır, doğru bildiğinde kararlıdır."

YEREL SEÇİMLERDE BDP İKTİDAR BARZANİ DE BU GERÇEKLİĞİN FARKINDADIR

"Şu anda Diyarbakır'da birinci parti BDP'dir. Yerel seçimlerde iktidardır, AK Parti de hükumet, Sayın Barzani de bu gerçekliğin farkındadır ve elbette buna göre bir değerlendirme yapacaktır."

"Diyarbakır halkı da isterdi ki Barzani de Şivan da halkın istediği uygun bir zaman süreci içinde gelsin. Çok daha coşkuyla istekle karşılardık. Ama bunun ortamı resmi bir ziyaret olduğu için çok sınırlı olacak."

 


 

Günün Önemli Haberleri