Kandil'in belediye başkanı adayı çıkarmasına izin verilmeyecek!

Abone ol

TÜRKİYE 2019 Mart'ında yapılacak yerel seçimlere hazırlanırken, bölücü terör örgütü yönetiminin HDP ve diğer partiler üzerinden aday belirlemesine izin verilmeyecek, Kandil'in belirlediği adaylar yarışa sokulmayacak...

MART 2019'da Türkiye yerel seçimlerini yapacak. Belediye başkanlığına aday olmak isteyenler şimdiden kulis çalışmalarına ve tanıtım kampanyalarına başladı. Devlet de seçimler için hazırlıklarını yapmayı sürdürüyor. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin yazısına göre, PKK'nın beyin takımının yuvalandığı Kandil'in belediye başkanı adaylarını belirlemesine kesinlikle izin verilmeyecek. İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

KANDİL ÖNLEMİ GELİYOR... Bilmem dikkatinizi çekti mi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında HDP’ye yönelik önemli bir mesaj vardı. “Terör örgütüyle birlikte aday olmaya yeltenenler kusura bakmasınlar, bizden demokratik bir yaklaşım bekleyemezler” dedi. Dahası, Bahçeli de “Kayyumla yönetilen belediyelerin milletimizin iradesi doğrultusunda, yeni sistemin yapısına uygun olacak şekilde tezahürü, teşkili ve tahkimi sağlanmalı” dedi.

SORUŞTURDUM VE... Bu ne anlama geliyor? Soruşturdum. HDP’nin adaylarının Kandil tarafından belirlenmesine izin verilmeyecek. Eğer Kandil belirlerse önlem alınacak. Ancak HDP kendi iradesiyle aday çıkarırsa onunla siyaseten mücadele edilecek.

Şimdilik bu kadar...

Günün Önemli Haberleri