Kamalak'tan hükümete soru

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Seçim barajı kaldırılacak mı?" diye sordu.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın pazartesi günü açıklayacağı Demokratikleşme Paketi’nin içeriği ile ilgili olarak tahminler yaparak eleştirilerde bulundu.

Kamalak, “Seçim barajı kaldırılacak mı acaba? Seçimlere girecek partilere hazine yardımı yapılacak mı acaba? Kanaatim budur ki, zaten basına da böyle yansıyor; seçim barajı için düzenlemeler getirilecekmiş. Yani dar bölge sistemi. Yüzde 10’luk seçim barajı duruma göre, yüzde 20’lere, yüzde 30’lara hatta yüzde 35’lere çıkartılacak.” dedi.

Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Kamalak, Demokratikleşme Paketi'ne dair beklentisini dile getirdi. 30 Ağustos Pazartesi günü Başbakan Erdoğan’ın demokratikleşme paketini açıklayacağını belirten Kamalak, "İçinde neler var bilmiyoruz ama tahmin ediyoruz. Nereden tahmin ediyoruz; iki dayanak noktasından. Birisi ikiz yasalar. Bu paketten olsa olsa çözüm süreci kapsamında çözülmeyi takviye edici düzenlemeler. İnşallah biz yanılırız. İkinci dayanak noktamızda tek kişilik iktidar partisinden demokratikleşme beklenemez. O tek kişide mevcut yetkilerini artırmak için mücadele ediyor. Örnek; Başkanlık Sistemi ama Türk usulü Başkanlık Sistemi.” diye konuştu.

Bu tahminlerinin boş çıkmasını umduklarını kaydeden Kamalak, şu ifadeleri kullandı: “Seçim barajı kaldırılacak mı acaba? Seçimlere girecek partilere hazine yardımı yapılacak mı acaba? Kanaatim budur ki, zaten basına da böyle yansıyor; seçim barajı için düzenlemeler getirilecekmiş. Yani dar bölge sistemi. Yüzde 10’luk seçim barajı duruma göre, yüzde 20’lere, yüzde 30’lara hatta yüzde 35’lere çıkartılacak.

Günün Önemli Haberleri