Kamalak'tan Davutoğlu'na 90'lar sitemi

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Davutoğlu'nun 90'lara dönersiniz sözlerinin bölgede tehdit gibi algılandığını söyledi. Kamalak, bölge insanının 90'ları aradığını da ileri sürerek, bu tür söylemlerin tehlike olduğunu kaydetti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun terörle mücadele konusundaki "90'lara geri dönersiniz" sözlerinin bölge insanı tarafından tehdit olarak algılandığını ileri sürdü. 

Mustafa Kamalak, CNN Türk'te Şirin Payzın ile Ne Oluyor? programının konuğu oldu. Kamalak, 1 Kasım seçimleri öncesi gerçekleştirdiği Güneydoğu gezisi izlenimlerini anlattı. 

"90'LARDA BİLE BU KADAR OLMADI"

90'larda bile bu kadar ceset çıkmamış o bölgeden

 Güneydoğu ziyaretinde, STK temsilcileriyle bir araya geldiğini ve Başbakan'ın 90'lara geri dönersiniz sözlerinin tartışıldığını anlatan Kamalak, yöre insanının 90'ları arar hale geldiğini iddia etti. İşte Kamalak'ın sözleri;

"BU KADAR CESET ÇIKMADI"

90'lara dönersiniz diyorlar. Yöre halkıyla görüştüğümüzde keşke 90'larda olsaydık diyorlar. Gittik, gördük! Duvarlar delik deşik. 22 ceset çıkmış oradan. 90'larda bile bu kadar ceset çıkmadı diyorlar. 

"TEHDİTLER SÖKMEZ"

O yöre halkına tehdit sökmez. Emin olun buna. İki şeyden dolayı sökmez. Kürt insanı son derece merttir ve son derece dindardır. Bu iki husus bir araya geldiği zaman ölüm onları korkutmaz. Ne demek istiyor? Ben inanamadım ama başbakan aynen böyle söyledi dediler. Yani diyor ki ya bana oy vereceksin ya da canından olacaksın. Bu en hafif ifadesiyle Türkiye Cumhuriyeti için talihsiz bir açıklamadır."

Günün Önemli Haberleri