Kamalak'tan AK Parti'ye sert eleştiriler

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti iktidarının İsrail ve Batı'nın çıkarlarına hizmet ettiğini savundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti'nin Suriye politikasını eleştirerek, ''AK Parti Hükümeti, İsrail ile aynı safta bulunmaktadır. AK Parti, Suriye'nin vurulmasını istemiyor mu? İsrail de vuruyor, AK Parti'nin yapmak istediğini İsrail yapıyor'' dedi.

Kamalak, partisinin Afitab Kültür Merkezi'nde düzenlenen il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin iç ve dış politikalarını eleştirdi.

Türkiye'nin dış politikasının bütün yönleriyle iflas ettiğini, AK Parti Hükümeti'nin dış politikada sadece taşeronluk yaptığını savunan Kamalak, AK Parti'nin bölge ülkelerindeki Müslümanların öldürülmesinde vebali, sorumluluğu bulunduğunu önü sürdü.

AK Parti Hükümeti'nin Libya'nın bölünüp parçalanmasına da sessiz kaldığını, Fransa'nın Libya'ya müdahalesinin yanında yer aldığını iddia eden Kamalak, ''Şimdi de Fransa, Mali'yi işgal etmektedir. Orada İslami gelişmeleri durdurmak için bomba yağdırmakta. Hükümetin bir bakanı Fransa'ya sitem ediyor, 'Mali'ye müdahale ediyorsunuz da Suriye'ye niye müdahale etmiyorsunuz' diyor. Fransa'ya 'Sizin Mali'de ne işiniz var demesi' icap ederken, 'gelin Suriye'de de birtakım Müslümanları beraberce öldürelim' demeye getiriyor. Gerek Irak konusunda gerek Libya konusunda gerekse de Suriye hususunda bu iktidarın eli kirlidir'' diye konuştu.

Kamalak, Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep'e yerleştirilen Patriot füzelerinin de İsrail'i İran'dan korumak için konuşlandırıldığını, füzelerin kontrolünün İsrail, ABD ve Almanya'da bulunduğunu ve onlar kimi isterse onu vuracaklarını iddia etti.

Patriot füzeleriyle NATO korumasına alınan İsrail'in önceki gün Suriye'yi vurduğunu anımsatan Kamalak, şöyle konuştu:

''One minute diye haykıran Sayın Başbakanımızın tepkisi ne oldu? AK Parti Hükümeti'nde kınama geldi mi? Hayır. AK Parti hükümeti, İsrail ile aynı safta bulunmaktadır. AK Parti, Suriye'nin vurulmasını istemiyor mu? 'Batılı dostlarımız neredesiniz, niye lakayt kalıyorsunuz' diye sitemde bulunmuyor mu? İsrail de vuruyor, AK Parti'nin yapmak istediğini İsrail yapıyor.

Önümüzdeki günlerde İsrail, İran'a saldıracaktır, İran cevap verecek. İran'a cevap olsun diye Türkiye'deki füzeler ateşlenecektir. İran'da kendisine ateş edilen yerleri bombalamak isteyecektir, işte o zaman Türkiye yazık ki savaşın merkezi haline gelecek. Bu oyunu bozmamız lazım, bu oyunu bozacak olan Saadet Partililerdir.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkmaz yola girdiklerini hissederek ''yalpaladığını'' öne süren Kamalak, Erdoğan'ın bu süreçte kabinede revizyonu, ''Şangay Beşlisi'ne gireriz'' açıklaması ve Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Moğolistan ortak ordusu kurarak gündem değiştirme gayreti içine girdiğini kaydetti.

Kamalak, İmralı ile görüşmelerini de eleştirerek, AK Parti'nin izlediği metotlarla terörü bitiremeyeceğini, terörü bitirecek tek partinin Saadet Partisi olduğunu savundu.

Terörü bitirmek için en başta işsizliğin giderilmesi gerektiğine işaret eden Kamalak, Milli Görüş partilerinin, iktidarda bulundukları dönemlerde, işsizliğin önüne geçmek için özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kurduğu fabrika, tesis ve işletmelerin AK Parti iktidarları döneminde satıldığını ya da kapatıldığını öne sürdü.

Günün Önemli Haberleri