Kamalak'tan 12 yıl neredeydiniz sorusu

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, paralel yapılanmaya yüklenen Başbakan Erdoğan'a çattı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bu iktidar 12 yıldan beri iş başında değil mi? Eğer paralel yapılanma varsa bu süre içerisinde bunu ortadan kaldırmalıydı. Bir suç örgütünü ortadan kaldırmak için 12 yıl az bir süre değil" dedi.

Kamalak, partisinin Mersin İl Başkanlığı'na yaptığı ziyaretteki konuşmasında, yerel seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi.

AK Partili belediyelerin hizmet üretemediğini iddia eden Kamalak, "AK Partili belediye başkan adaylarının bürolarını bir dolaşın, sanki sayın Başbakan belediye başkan adayıdır. Neden öyle? Çünkü belediyelerinin hiçbiri hizmet üretememiştir, halk biliyor bunu. Merkezi sistem bakımından da acı bir gerçeği endişeyle ifade edeyim ki şu an Türkiye, ikinci bir İttihat ve Terakki dönemini yaşıyor" diye konuştu.

Ergenekon davasındaki tahliyelere de değinen Kamalak, "Dün, içeri tıkadıkları ve tıkayacakları insanlar için bu milletten oy aldılar, oy isteniyordu. Şimdi tahliye ediyorlar, bu münasebetle oy isteniyor. Dünkü tutuklamalar mı yanlıştı, şimdiki tahliyeler mi?" şeklinde konuştu.

Kamalak, paralel yapılanmanın hayali bir şey olduğunu ileri sürerek, "Bu iktidar 12 yıldan beri iş başında değil mi? Eğer paralel yapılanma varsa bu süre içerisinde bunu ortadan kaldırmalıydı. Bir suç örgütünü ortadan kaldırmak için 12 yıl az bir süre değil" dedi.

Bir gazetecinin, "yolsuzluk iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz" şeklindeki sorusu üzerine Kamalak, şunları kaydetti:

"Hükümete yönelik çok ciddi bir iddia var, doğru ya da yanlış. Bazı makamlar leke değil toza bile tahammül edemez, etmemesi lazım. Bu anlamda en hassas makam, en küçük lekeyi kaldıramayacak olan makam devlet yönetimidir, Cumhurbaşkanlığıdır, Başbakanlıktır, bakanlıklardır. Şimdi burada doğrudan, sayın Başbakana ve onun mesai arkadaşlarıyla ilgili ciddi bir itham var. Deniyor ki şu an bu katillerin, tahliyelerin serbest bırakılmasının temel sebebi özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıdır. Niye? Çünkü özel yetkili mahkemeler bu tür iddiaları da sorgulayacaktı. Yolsuzlukla, vurgunla, talanla ilgili iddiaları sorgulama görevi de özel yetkili mahkemelere aitti. İşte o lekeleri silmek şöyle dursun, onların üzerini kapatabilmek için bu mahkemelerin varlığına son verildi. Bu arada tutukluluk süresi de 5 yıla indirildi ve Ergenekon'la ilgili tüm sanıklar tahliye edildi."

Günün Önemli Haberleri