Kamalak'a göre bu diktatörlük

Abone ol

Kamalak, Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na sunduğu başkanlık sistemi önerisine göre başkanın parlamentoyu feshetme ve kanun hükmünde kararname çıkarma yetkileri olduğunu savunarak, ''Bu başkanlık değil, diktatörlük sistemidir'' dedi.

Yeni anayasa yapım sürecinin yıl sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını, ancak sürecin tıkandığını ifade eden Kamalak, bu durumun kendileri için şaşırtıcı olmadığını, bu meclisin mükemmel bir anayasa yapacağına ihtimal vermediklerini söyledi.

Kamalak, ''İyi niyetle hareket edebilirler, yapmayı isteyebilirler ama yapamazlar. Çünkü orada Milli Görüş yoktur'' diye konuştu.

Önceki anayasa değişikliklerinde Milli Görüş'ün hazırladığı taslaktan yararlanıldığını anlatan Kamalak, milletin ruhuna uygun bir anayasa yapılmasını canı gönülden temenni ettiklerini bildirdi.

Kabul edilen bütçeye de değinen Kamalak, bütçenin faiz ve borç bütçesi olduğunu savundu. Kamalak, bütçeden faizlere 53 milyar lira, yatırımlara 33 milyar lira ayrıldığını kaydetti.

AK Parti'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na sunduğu başkanlık sisteminin ABD ve Fransa'da uygulanandan farklı olduğunu da dile getiren Kamalak, komisyonda tartışılan öneriye göre başkanın parlamentoyu feshetme, kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi bulunduğunu ileri sürdü. Kamalak, ''Bu başkanlık değil, diktatörlük sistemidir'' diye konuştu.

SAADET PARTİLİ BELEDİYELERİN ZARARI KARŞILANMADI İDDİASI

Kamalak, geçen yıl Rize'deki sel felaketinde zarar gören 7 belediyeden 6'sının zararlarının karşılandığını, ancak Saadet Partili Kendirli Belediyesi'nin zararlarının hala karşılanmadığını söyledi. Kamalak, Saadet Partisi'nden ayrılan bir belediyenin zararlarının ise yüzde 50 oranında fazla karşılandığını öne sürdü.

Hükümet'in dış politikasını da eleştiren Kamalak, Patriot füzelerinin Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir parçası olarak Türkiye'ye getirildiğini ve Müslümanlara karşı kullanılacağını iddia etti. 

Kamalak, konuşmasının sonunda Fatih Erbakan ile aralarında ayrılık olduğunun iddia edildiğini, ancak böyle bir durum olmadığını belirterek, Erbakan ile kürsüde el ele poz verdi.

Günün Önemli Haberleri