Kadir Topbaş Saadet Partisi'nden aday mı olacak? Bomba açıklama

Abone ol

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, Kadir Topbaş ve Ali Müfit Gürtuna'nın adaylığıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Sevim, iki ismin adaylığı konusunda, 'Bunların hepsi olabilir. Hiçbirine olamaz diyemeyiz' diyerek yeşil ışık yaktı.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, yerel seçimle ilgili olarak açıklama yaptı. Sevim, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş için açık kapı bıraktı, teklif götürülmesi düşünülen diğer bir ismin de Ali Müfit Gürtuna olduğunu açıkladı.

Yerel seçimlere dört buçuk ay kaldı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimler için partiler çalışmalarını yoğunlaştırdı. O partilerden biri de Saadet Partisi (SP). 24 Haziran’da yapılan erken genel seçimlerde istediği sonucu alamayan SP’nin gündeminde bu kez ittifak yok.

SP İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, kendi adayları olması durumunda bağımsız aday fikrine sıcak bakacaklarını belirtiyor. Aday belirleme noktasında istişare halinde olduklarını ifade eden Sevim, “İBB Başkanlığı görevinden alınan Kadir Topbaş’a teklif götürmek gibi bir düşünceniz olur mu?” şeklindeki soruya “Bunların hepsi olabilir. Hiçbirine olamaz diyemeyiz” ifadesiyle açık kapı bıraktı. Sevim, partide konuşulan ve teklif götürülmesi düşünülen diğer bir ismin de Ali Müfit Gürtuna olduğunu belirtiyor.

Günün Önemli Haberleri