Kadir Gecesi namazları kaç rekattır nasıl kılınır saat kaçta kılınmalı?

Abone ol

Kadir Gecesi namaz ve dualarla geçirilmeli. Kadir Gecesinde kılınan namaz bin yıla bedeldir. Peki Kadir Gecesi namazi kaç rekattır , nasıl niyet edilir ne zaman kılınır ve Kadir Suresi ile kılınışı nasıldır? İşte Kadir Gecesi namazi.

Kadir Gecesi'nde kılınan namaz bin geceye bedeldir. Kadir Gecesi faziletleri ve önemi sebebiyle eşsiz bir gecedir, bu gecede Kur'an okuyup dua etmek 2 rekat veya 4 rekatlık Kadir suresi ile hacet namazı kılmak gerekir. Kadir Gecesi hacet namazı her rekat Fatiha ve 3 Kadir suresi okunarak kılınır. Sizler için Kadir Gecesi namazının kılınışını ve Kadir Suresi'nin Türkçe - Arapça halini hazırladık. 

Kadir Gecesi namazı saat kaçta kılınır : Kadir Gecesi namazı yatsı namazından sonra vitir vacibin peşinden kılınır. Kadir gecesi namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar ve tan yeri ağarıncaya kadar yani imsak kesilinceye kadar devam eder. Kadir Gecesi namazını yatsının peşine kılamayanlar sahurda da kılabilir.

Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir : 4 veya 12 rekat olarak kılınan Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir? Kadir Gecesi namazına niyet edilirken şunlar söylenir: -"Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle... Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye(topluluğa) ilhak eyle... Allahu Ekber..

Kadir Gecesi namazı kaç rekattır : Bin aydan hayırlı görülen Kadir Gecesi 'nde edilen ibadetler ve kılınan namaza sayısız sevap yazılır. Peki Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır ve kaç rekattır? Kadir Gecesi kılınan hacet namazı 4 rekattır ve Kadir Suresi ile birlikte kılınır. 

1. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi.
2. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi
3. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi
4. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi

KADİR GECESİ NAMAZI KILINIŞI: Kadir namazının kılınışı da şöyledir; İki rekatta bir Tahiyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa "Allah-u Ekber , Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd" denir. Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur. Mümkünse kandil gecesi bir de Tesbih Namazı kılmalıdır.

Kadir suresi Arapça okunuşu
Bismillahirrahmânirrahîm.
1- İnna enzelnahü fiy leyletilkadr
2- Ve ma edrake ma leyletülkadr
3- Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr 
4- Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr
5- Selamün hiye hatta matle'ılfecr

Kadir Suresi Türkçe anlamı
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- Biz o (Kur'ân)nu Kadir gecesinde indirdik. 
2- Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin?
3- Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.
4- Melekler ve Ruh (Cebrail veya Ruh adındaki melek) o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler. 
5- O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir.

Günün Önemli Haberleri