Kadir Gecesi duası Türkçe Nihat Hatipoğlu

Abone ol

Kadir Gecesi öyle bir gecedir ki bu gecede edilen dualar, açılan eller geri çevrilmez, Nihat Hatipoğlu da okuduğu Kadir Gecesi duasıyla hem ağlamış hem ağlatmıştı.

Kadir Gecesi duası Türkçe olarak etmek isteyenler için Nihat Hatipoğlu'nun yaptığı duayı sizler için derledik. Kadir Gecesi Nihat Hatipoğlu okuduğu duayla hem ağlamış hem ağlatmıştı, peki Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in Kadir Gecesi duası nasıldı, Kadir Gecesi hangi duaları okurdu internethaber.com sitesi sizin için bu kutsal gecede okunacak duaları biraraya getirdi.

Kadir Gecesi'nin önemi ve faziletleri saymakla bitmez bu öyle bir gecedir ki bin aydan hayırlıdır ve sadece Hazreti Muhammed'in ümmetine verilmiştir.

Kadir Gecesi okunacak dualar ve kılınacak namazla bu gecesi ifa edenlerin geçmiş günahları affolur.

KADİR GECESİ PEYGAMBERİMİZİN OKUDUĞU DUA

Resulullah, Kadir Gecesi’nde, (Allahümme inneke afüvvün kerîmün tühıbbül afve fa’fü annî) duasını okurdu.

Kadir Gecesi'nde Peygamberimizin okuduğu bu duanın manası (Ya Rabbi, sen affedicisin, kerîmsin, affı seversin, beni de affeyle) demektir.



KADİR GECESİ'NİN ÖNEMİ

Resul-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz buyuruyor:

"Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır."

"Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır."

Hz.Aişe (r.a.) şöyle diyor :

-Dedim ki: Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim?

Peygamberimiz şöyle buyurdu:

- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)

Peygamberimiz (sav) buyuruyor:

"Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur’ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir."

KADİR GECESİ DUASI NİHAT HATİPOĞLU

Kadir Gecesi duası Türkçe
etmek isteyenler için Nihat Hatipoğlu duasını sizler için sunuyoruz, videoyu dinleyerek, Nihat Hatipoğlu'nu ağlatan Kadir Gecesi duasına eşlik edebilirsiniz.


KUR'AN OKUYUP DUA ETMEK EN GÜZELİ

Bu mübarek gecede dua sünnettir. O icabet vakitlerinden birisidir. Süfyan-ı Sevrî demiştir ki, o gece dua etmek,namaz kılmaktan daha sevaptır. Kur'ân okuyup da dua ederse güzel olur.

İbnü Hacer Heytemî Tuhfetü'l-Muhtâc'da der ki:

"Kadir gecesini görene, saklaması sünnettir. Onun kemâliyle faziletine ancak Allah Teâlâ'nın bildirdiği kimseler nail olur."

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Kadir gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır."

KADİR GECESİNİN ÖNEMİ VE FAZİLETLERİ


Kadir Gecesi yapılan ibadetlerin ve kılınan namazlar ile okunan duaların önemini dini alimler şöyle aktarıyor;

-Kadir Gecesi’nde, bir kere Kadir suresini okumak, başka zamanda Kur’an-ı kerimi hatim etmekten daha sevabdır.

-Kadir Gecesi’nde bir Sübhanallah, bir Elhamdülillah, bir La ilahe illallah söylemek 700 bin tesbih, tahmid ve tehlilden kıymetlidir.

-Kadir Gecesi'nde gece koyun sağımı müddeti kadar [az bir zaman] namaz kılmak, ibadet etmek, bir ay bütün geceleri sabaha kadar ibadet etmekten daha kıymetlidir. (Tefsir-i Mugni)

-Kadir gecesi üç defa “La ilahe illallah” söyleyen müslümanın, birincisinde bütün günahları bağışlanır. İkincisinde Cehennemden kurtulur, üçüncüsünde Cennete girer. [Tefsir-i Mugni]


Günün Önemli Haberleri