Kadir Gecesi 1 Temmuz 2016 cuma günü önemi nedir?

Abone ol

Bu sene Kadir Gecesi 1 Temmuz 2016 cuma gecesine denk geldi. Kadir Gecesi önemi nedir duası ve namazı nasıldır? Sizler için Kadir gecesi ibadetlerini derledik.

Kadir Gecesi Kur'an'ı Kerim'in indiği gece olması sebebiyle önemlidir. "Bin aydan daha hayırlı" kabul edilen Kadir Gecesi bu sene 1 Temmuz 2016 cuma günü idrak edilecek.

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak biliniyor.

Ramazan ayının 27. günü kutlanan Kadir Gecesi, bu sene 1 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. Aslında Kadir Gecesi'nin ne zaman olduğu tam olarak bilinmez. Din alimleri Kadir Gecesi'nin Ramazan'ın son 10 gününde aranmasını önermişlerdir.

KADİR GECESİ'NİN ÖNEMİ NEDİR?

Kadir Gecesi'nde melekler yeryüzüne iner. Kur'an'ı Kerim'de Kadir gecesinin önemi Kadir Suresi'nde çarpıcı bir şekilde anlatılır.

Kadir Suresi 'Kadir Gecesi nedir bilir misin sen?' diyerek başlıyor ve şöyle devam ediyor;

“Biz onu Kadir gecesi indirdik. Kadir gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rabblerinin izniyle her iş için iner de iner. Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar.” (Kadîr sûresi, 1-5)

KADİR GECESİ İBADETLERİ CAMİLER AÇIK

Türkiye genelindeki 23 bin 391 cami, bu gecede sabaha kadar açık kalacak. Geceyi ibadet ederek geçirmek isteyenler, bu camilere gidebilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığınca da İstanbul Sultan Ahmet Camisi'nde bir program gerçekleştirilecek. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de katılması ve vaaz etmesi planlanan program, teravih namazının ardından başlayacak.



PEYGAMBERİMİZ KADİR GECESİ İÇİN NE DEMİŞ!
Kadir Gecesi 'nin önemi Kur-anı Kerim'in indirildiği gece olmasından ileri gelir. Hazreti Muhammed Kadir Gecesi 'nin fazileti ve önemi hakkında şöyle buyurmuştur:

'Kim ki, faziletine inanarak ve mükâfatını Allah'tan bekleyerek Kadir Gecesini ibadetle geçirirse geçmiş günahları bağışlanır.'

Bu geceyi değerlendirmenin birinci şartı kalkmak, yani gafletle geçirmemektir. Hazreti Muhammed Kadir Gecesi'nde namaz kılmış, Kur'an okumuş, dua ve tefekkürde bulunmuştur. Yine Allah Resulü (sas): “Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan ondan nasibini almıştır.” buyurur.

KADİR GECESİ HADİSİ
Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e ümmetinin ömrü gösterilmiş. Resûlullah (aleyhisselâtu vesselâm), önceki ümmetlerin ömrüne nispetle kısa olduğu için, amelde onların uzun ömürde işlediklerine yetişemezler diye bu ömrü kısa bulmuş. Bunun üzerine Cenab-ı Hak bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'ni vermiştir. Muvatta, İ'tikaf 15, (1, 321).

Günün Önemli Haberleri