Kadınlarda vajinal mantar hastalığı nedir belirtileri nelerdir

Abone ol

Kadınlar, özellikle hayatındaki cinsel olgunluk döneminde bir kaç defa mantar hastalığına maruz kalabilir. Kadın Doğum Uzmanı Bektaş Yıldırım, vajinal mantarın nasıl ortaya çıktığını, belirtilerini anlattı.

"Her kadın özellikle hayatında cinsel olgunluk döneminde bir kaç defa mantar hastalığına maruz kalabilir, bu fazla doz antibiyotik aldığı zaman olur genel durumunda bozukluk olduğunda zayıfladığında kansız kaldığında bu tür hadiselerde olur bazen de havuzda denizde deniz temiz değilse ise bu tür şekillerde bulaşabilir, temiz tuvalete oturmadıkları zaman oluşabilir ama mantarın en çok oluşma şekli cinse ilişki olur. yani cinsel ilişki ile erkekten kadına kadından erkeğe geçer ne var ki mantar erkekte fazla bir belirti vermez ama kadında gürültülü belirtiler ya ciddi şekilde kaşınma  meydana gelir bu kaşınma özellikle  geceleri daha fazladır gündüzden sıcak havalarda daha fazladır soğuk havalarda biraz daha az etki göstermektedir. Şişman kadınlarda kilodan dolayı oluşan bir mantar meydana gelebilir bu vajina  florasını yani vajina iç yapısındaki bozulmadan dolayı kaynaklanan bir olaydır."

"Fazla şişman kadınlarda kilolu özellikle obez kadınlarda  mantar çok sık meydana gelir. Birde şeker hastalığı var ise çok sık kaşıntı ile oluşan mantar türü olur. Hem içerden hem dışarıdan olur, şekeri tedavi etmezseniz hiç bir şekilde bunun önüne geçemezsiniz."

Günün Önemli Haberleri