Jale Barahya kimdir aslen nerelidir ? Ece Erken'i mahkemeye verdi

Abone ol

Ece Erken'i mahkemeye veren ve banka hesabına haciz koyduran iç mimar Jale Barahya kimdir aslen nerelidir? İşte Jale Barahya hakkında merak edilenler...

Beyaz Tv'de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programının sunucularından Ece Erken'i mahkemeye veren ve banka hesabına haciz koydurtan iç mimar Jale Barahya'nın kim olduğu merak konusu oldu. İşte Jale Barahya hakkında merak edilenler...

JALE BARAHYA KİMDİR?: Jale Barahya 1966 yılında Bandırma'da doğdu. MSÜ Mimarlık Fakültesi'nde İç Mimarlık lisans eğitimini 1983-1987 yılları arasında tamamladı. Lisans diplomasını aldığı yıl, aynı fakültede Mimarlık Ana Bilim Dalı, İç Mimarlık bölümünde yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisans eğitimi boyunca mimarlık ve restorasyon dersleri aldı. Yıldız Sarayı Hümayunu içerisinde yer alan köşklerin tavan restorasyonu projelerinin arasındaydı. Beyoğlu Cankurtaran mahallesi rölöve projeleri, Kadıköy otel projesi ve insan psikolojisinin dekorasyon üzerine etkileri konulu teziyle mastır programını 1990 yılında tamamladı.Mastır yılları içerisinde Cumba İç Mimarlık ofisinde çalışma hayatına başladı.400'DEN FAZLA PROJEYE İMZA ATTI: 1989 yılında eşi Leon Barahya ile birlikte J&B Design adıyla iç mimarlık firmasını kurdular, 400'den fazla projeye imza attılar. Çoğu ev ve iş yeri olan bu projelerde fonksiyonellik ve tasarım ön plandaydı. Her bir proje kendi içinde yapı ve yaşayan kişilerin özellikleri değerlendirilerek dizayn edildi. Zaman boyutunda bağımsız, kalıcılığı olan mekanlar yaratıldı.

Müşterilerin iç dünyalarıyla bütünleşmelerini sağlayan, tarzlarını yansıtan yaşam alanları oluşturdular. Mekanı en doğru şekilde algılayıp maksimum kullanabilirlik kazandıran çözüm önerileri sundular. Kumaş, mobilya ve objelerde yaratıcılıklarını tasarım güçleriyle bütünleştirdiler.

2009 yılında Jale Barahya Architects kurdu. Çalışmalarını bireysel olarak devam ettirmektedir. Yılların getirdiği deneyim ve tecrübeyle yeni çizgisinde idealist kimliğiyle projelerine devam etmektedir.

Ece Erken'e haciz şoku! Banka hesabına el konulduHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Günün Önemli Haberleri