İzmir'den CHP merkeze peşpeşe istifa dilekçeleri gitti

Abone ol

İZMİR'de CHP'li ilçe başkanları arka arkaya istifa etmeye başladı. Bayındır ilçe başkanının ardından bugün Aliağa ve Dikili ilçe başkanları da istifa ettiler.

CHP'nin kalesi olarak gördüğü İzmir'de ortalık karışık. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun aday olmayacağını açıklamasının ardından 2 ilçe başkanı istifa kararı aldı.

Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, istifa dilekçesini il başkanlığına teslim edeceğini belirtti. Dikili ilçe başkanı da görevi bırakacak.

İstifa eden ilçe başkanlarının dışında da hem yerel seçimler için hem de Kılıçdaroğlu yönetimini protesto amaçlı istifaların olacağı kulislerde dolaşan bilgiler arasında.

Aziz Kocaoğlu tetikledi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olmayacağını açıklamıştı. "CHP'de değişimden yanayım" diyen Aziz Kocaoğlu, "Değişim fırsattır, bunda ısrarcıyım" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'na laf çakmıştı.

Kocaoğlu kararını şu sözlerle ilan etmişti:
-Benim kişilerle problemim yok sorun yönetim biçimi ve ilkelerdir. Yaşamım boyunca kimsenin adamı olmadım, sözlerim arkasında başka şeyler gizlemedim. Her zaman önce devletim sonra partim için çalıştım. Böyle geldim böyle gideceğim.

Günün Önemli Haberleri