İYİ Parti'den Erdoğan'a 'Gazi' ünvanı teklifine tepki

Abone ol

İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gazilik unvanı verilmesiyle ilgili, "Eğer bu iki unvanı savaş meydanlarına çıkmayanlara vermeye kalkarsanız, şehitlik ve gazilik makamlarının değerini azaltmış olursunuz" dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'gazilik' unvanı verilmesine yönelik hazırladığı kanun teklifine yönelik eleştirilerde bulundu. 

Şehitlik ve gazilik mertebesine savaş meydanlarında ulaşılabileceğini belirten Çıray, "Eğer bu iki unvanı savaş meydanlarına çıkmayanlara vermeye kalkarsanız, şehitlik ve gazilik makamlarının değerini azaltmış olursunuz" diye konuştu.

MEHMETÇİK AFRİN'DE MÜCADELE EDERKEN...

Mehmetçik'in, Afrin'de başarılı olmak için canı pahasına mücadele ederken, onların mücadele azmini akamete uğratacak girişimlerden yöneticilerin uzak durması gerektiğini vurgulayan Çıray, "Mehmetçik, AKP'nin bozduklarını düzeltmeye çalışıyor. Diplomaside kaybedileni, savaş sahasında kazanmaya çalışıyor." ifadesini kullandı.

Çıray, AK Parti'nin "dış politikayı, iç politika ve seçim malzemesi yapmaktan çıkarması" isteyerek, şunları kaydetti:

"Dolaylı yollardan Esat ile görüşmek yerine doğrudan görüşülmeli, derhal Suriye ile barış imzalanmalı, her iki devlet kendi tarafından sınırlarını korumalıdır. Sonuçta Afrin harekatı bittikten sonra Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunduğumuza göre oradan çekileceğimiz için şimdiden bunu yapmalıyız. Türkiye'nin milli çıkarı buradadır.

Türkiye, Şam ile birlikte terör mücadelesini yürütmelidir. Böylece büyük devletlerin elinde Türkiye'yi adeta oyuncak olmaktan da kurtarmış oluruz."

MHP'den 'Gazi Recep Tayyip Erdoğan' kararı...

Erdoğan'a 'Gazi' ünvanı teklifi! Hazırlayan da Metin Külünk...

Günün Önemli Haberleri