İyi Parti milletvekili adayları 27. dönem milletvekilleri listesi

Abone ol

İYİ Parti milletvekili aday listeleri YSK tarafından incelendi. 26 Mayıs 2018 tarihinde YSK İYİ Parti milletvekili adaylarının geçici isim listesini ilan etmişti. YSK'nın kesinleştirdiği İyi Parti milletvekilleri aday listeleri 24 Haziran seçimlerinde geçerli olacak.

İlk kez seçimlere girmeye hazırlanan İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi ile birlikte Millet İttifakı'nın içinde yer alıyor. İYi Parti milletvekili aday listesinde Milliyetçi Hareket Partisi ve merkez sağ kökenli isimler yer alırken, partinin kurucularından Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise sürpriz bir kararla aday gösterilmedi.

Partinin Genel Başkanı Meral Akşener ise cumhurbaşkanlığı yarışına katıldığı için milletvekili adayı olamıyor. Ancak Akşener'in kurmaylarak gösterilen Aytun Çıray, Koray Aydın ve Ümit Özdağ farklı illerden birinci sırada yer aldı.

Listede ayrıca çok sayıda akademisyen ve emekli diplomat da bulunuyor. İYİ Parti aday listelerinde Demokrat Parti'ye de dört kişilik kontenjan ayrıldı.

AKADEMİSYEN VE BÜYÜKELÇİ : İYİ Parti listelerindeki akademisyen ve büyükelçi yoğunluğu da dikkat çekti. 2002'de faili meçhul cinayete kurban giden akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun akademisyen eşi Şengül Hablemitoğlu İzmir 2. Bölge 3. sıra, Bilkent Üniversitesi Elektronik Bölüm Başkanı Ayhan Altıntaş Ankara 3. bölge 2. sıra, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu Bursa 1. bölge 1. sıra, emekli Büyükelçi Ahmet Kamil Erozan Bursa 2. bölge 1. sıra, Kayseri Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş Kayseri 1. sıra, Manisa Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban Manisa 2. sıra, Şeker Fabrikaları eski Genel Müdürü Seyit Yücel de Yozgat 1. sıradan aday gösterildi.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ -TIKLA

Günün Önemli Haberleri