İşyerinde dedikodu yapana kötü haber ! Mahkeme kararını verdi

Abone ol

İş yerinde dedikodu yaparak huzuru bozan çalışanlara kötü haber Yargıtay'dan geldi. Dedikoduları sonucu işten çıkarılan bir çalışan yerel mahkemenin kararı ile işe iade edildi ancak Yargıtay emsal niteliğinde bir karara imza attı.

Yargıtay iş yerinde dedikodu yaparak huzuru bozan çalışanla ilgili önemli bir karar verdi. Bir şirkette bölge müdürü olarak çalışan biri,iş yerinde yaşananları, kurumdaki diğer çalışanların eşlerine iletti. Bu nedenle bir müddet sonra kurum içi huzursuzluklar oluştu.

İddiaya göre; dedikoducu müdür sözü edilen davranışları gerçekleştirirken şirket imkanlarını kullandı ve çalışanların eşlerine, şirket telefonundan SMS gönderdi. İşyerinde huzursuzluklar artınca da şirket dedikoducu müdürün işini sonlandırdı.

YEREL MAHKEME İŞE İADE ETTİ
Kararı haksız bulan müdür soluğu İş Mahkemesinde alarak şirkete dava açtı. Feshin haksız ve hukuka aykırı olduğunu iddai eden müdür işe iadesini istedi. Şirket ise savunmasında müdürün, diğer çalışanların eşleriyle ilgili mahrem bilgiler kurum içinde paylaştığı bunun da aile faciasını yol açtığını hatta bir çalışanının bu nedenle boşanma aşamasına geldiğini ileri sürerek feshin geçerli ve haklı olduğunu savundu. 

KANITLAR MÜDÜRÜN İŞİNİ BOZDU
Ancak yerel mahkeme, dedikodu olayının yeterince ispatlanamadığına hükmetti ve müdürü işe iade etti. İşveren şirket ise, kararı temyiz etti. Dosyaya sunulan çok sayıda mail ve SMS trafiğine dikkat çeken yargıtay, İş Mahkemesi’nin kararını bozdu. Yüksek mahkeme kararında, davacının davranışının sebep olduğu olayların işyerinde huzursuzluğa yol açtığına ve işleyişi bozduğuna işaret ederek feshin geçerli olduğuna  hükmetti. Böylece müdürün işe iade ihtimali de son buldu.

İŞ KANUNU NE DİYOR?
İş Kanunu’nun 25. maddesi iş yerinde düzeni bozan, ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışlarda bulunanların tazminatsız olarak iş sözleşmelerinin haklı nedenle fesih edilmesine imkan veriyor. Bu maddede açıkça ifade edilmesede ‘dedikodu’ gibi kurumlarda düzeni bozacak davranışlar olaya göre, tazminatsız işten atılma nedeni yani haklı fesih sebebi olarak kabul ediliyor

Günün Önemli Haberleri