İstifa eden İdris Bal cemaat medyasına saydırdı

Abone ol

Kurucu olduğu partisinden istifa eden cemaate yakın milletvekili İdril Bal, basın toplantısında cemaat medyasına yüklendi.

Dershane krizinde AK Parti'den istifa eden cemaate yakınlığıyla bilinen Kütahya Milletvekili İdris Bal, kurucusu olduğu Demokratik Gelişim Partisi'nden (DGP) partisinden istifa etti. 

Bal, ama son 1.5 aydır STV ve Bugün grubunun da kendisine sansüre başladığını savundu. Bal " İdris Bal ve partisine en azından bir HDP vekiline verdiğiniz değerin yarısını vermeliydiniz, bir HDP vekilinin döndürüp döndürüp açıklamasını yayınlarken İdris Bal'a sansür koydunuz" dedi.

Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, partisinin kuruluş sürecini anlatarak, bu ve sonraki süreçte ciddi yalnızlaştırma yaşadıklarını iddia etti.

CAMAAT KANALLARINA SANSÜR TEPKİSİ

Kendisinin inandığı değerler ve demokrasi adına mağdurun yanında yer almaya çalıştığını ifade eden Bal, ama son 1.5 aydır STV ve Bugün grubunun da kendisine sansüre başladığını savundu.
Bunun kendisi açısından kabul edilebilir bir durum olmadığını vurgulayan Bal, şunları kaydetti:

"Ben bu mağdur kesimi savunmanın dışında ne zarar verdim STV ve Bugün grubuna? STV ve Bugün'de 1.5 aydır yer alamıyoruz, sansür var. Gazetelerde de aynı şekilde. Bir iki küçük istisna var, o da yazılı değil, internet kısmında. Demek ki mağdur olanlar bile ilkeli olamıyor. Ben STV grubunu, Bugün grubunu ilkeli olmaya davet ediyorum. Bu İdris Bal size ne yaptı? Her mağduriyette yanınızda yer almadı mı? Bu şu demek; İdris bal biz sizi bitireceğiz, biz sizi yalnızlaştıracağız, yalnızlığınız içinde boğacağız. İdris Bal ve partisine en azından bir HDP vekiline verdiğiniz değerin yarısını vermeliydiniz, bir HDP vekilinin döndürüp döndürüp açıklamasını yayınlarken İdris Bal'a sansür koydunuz. Ne zaman? Tam da seçimlere gireceğimiz bir dönemde. Türkiye'deki demokratlar, eziliyorum, adalet, hukuk, fırsat eşitliği diyenler sizİdris Bal'ı yalnızlaştırdınız. İlkeli davranmadınız, küçük hesaplar yaptınız. Eğer İdris Bal sizin yaptığınız hesapları yapsaydı AKP'nin içinde dururdu. Siz küçük hesap yapıyorsunuz. Başta STV ve Bugün grubu. Küçük hesaplar yaptınız yazıklar olsun."

BENDEN BU KADAR
Kendisinin hesap yapmadan doğruları söylediğini belirten Bal, "Hesap yapsaydım şu anda AKP'nin içinde olanlar gibi orada olurdum. İki tane de güya paralele laf atardım. Başka şeyler peşinde olurdum. Düşünmedim, pişman değilim. Ama unutmadım bunu. Bu STV ve Bugün grubunun bana yaptığını unutmadım. Onları da Allah'a havale ediyorum, ilkeli olmaya davet ediyorum" dedi.
Bal, parti için çok sayıda fedakarlık yapmasına rağmen yalnız bırakıldığını ifade ederek, "Şu an gidip evimi satarak daha önceki sattıklarımdan sonra bu partiyle alakalı yalnız bırakılmamın bedelini ödeyeceğim. Bugün kurduğum partiden, partideki tüm görevlerimden istifa ediyorum. Tabela partisi haline getirilen bir partide var olmak istemem. Beni sevenler ve sevmeyenler beni, partimi bitirmekte, beni yalnızlaştırmakta ittifak etmişler. En son bu sansüre STV ve Bugün grubunun katılmasıyla bunu bizzat gördüm. O zaman ben neyin mücadelesini veriyorum. Benden bu kadar" diye konuştu.

Bal, gazetecilerin, "Aday olacak mısınız?" sorusuna, "Şu an öyle bir niyetim yok, öyle bir hesapla da buraya gelmedim" yanıtını verdi.

Günün Önemli Haberleri