İşte Zeybek'in elindeki bastonun sırrı

Abone ol

DP lideri Zeybek, bugün elindeki bastonu gösterdi ve bakın onunla ilgili neler neler söyledi

DP lideri Zeybek, seçim ittifakı için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşebilseydi kendisine Alparslan Türkeş'in bastonunu hediye etmeyi planladığını ancak Bahçeli'nin buna layık olmadığını söyledi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, seçim ittifakı için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşebilseydi kendisine Alparslan Türkeş'in bastonunu hediye etmeyi planladığını belirterek, ''Maalesef, Bahçeli böyle bir hediyeye layık değilmiş. Bir yanda partisini Refah Partisi çatısı altında ittifaka götürmekten çekinmeyen bir Alparslan Türkeş, diğer yanda kendi partisinin çatısı altına gelmek isteyen dev gibi DP'yi kabul etmeyen bir Devlet Bahçeli. Şimdi bu baston Alparslan Türkeş'in elinde olsaydı ne yapardı'' dedi.

DP'nin milletvekili adayları, genel merkezde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya, DP'den milletvekili adayı olan Bağımsız Türkiye Partisi'nin eski Genel Başkanı Haydar Baş da katıldı.

Zeybek, toplantıda yaptığı konuşmada, YSK'nın adaylıklarını iptal ettiği bazı bağımsız milletvekili adayları için ek süre verilmesini eleştirdi.

MHP YÖNETİMİNE SERT SÖZLER

Türkiye'nin ''alıştıra alıştıra'' bölünmeye sürüklendiğini öne süren Zeybek, 57. hükümet döneminde terörist elebaşı için ceza kanunun değiştirildiğini, bunun Türkiye'nin psikolojik savaşı kaybetmesine neden olduğunu iddia etti.

Zeybek, ''MHP'li kardeşlerime bir şey demiyorum. Başlarına getirilen o zata bir çift sözüm var. 'Kanunu değiştirin, bizi karıştırmayın' dedi. Böyle vatanseverlik, böyle milliyetçilik olur mu? Bu milliyetçi geçinmek, milliyetçilikten geçinmektir'' diye konuştu.

Meclisteki siyasi tabloyu değiştirmek üzere, MHP ve bazı diğer partilerin katılımıyla bir ittifak yapılmasını istediklerini anımsatan Zeybek, şunları söyledi:

"ELİNDEKİ BASTONU GÖSTERDİ VE..."

''Teşkilatın sesine kulak verdim, Sayın Bahçeli'ye, 'Seninle görüşmek istiyorum' dedim, randevu istedim, hala cevap yok. Görüşmemizde, rahmetli Alparslan Türkeş'in bana hediye ettiği bastonu kendisine hediye edecektim. Sapı geyik boynuzundan, ahlat işi bir baston. Bunu söylediğimde, bazı arkadaşlar, 'Yanlış anlar, sen yürüyemiyorsun, parti yürüyemiyor, Alparslan Türkeş'in bastonuyla yürü' diye anlar dediler ama benim öyle bir niyetim yok.

BAHÇELİ LAYIK DEĞİLMİŞ

Bu baston koleksiyonumun değerli bir parçasıydı. Maalesef Bahçeli böyle bir hediyeye layık değilmiş. Bir yanda partisini Refah çatısı altında ittifaka götürmekten çekinmeyen bir Alparslan Türkeş, diğer taraftan kendi partisinin çatısı altına gelmek isteyen dev gibi DP'yi kabul etmeyen bir Devlet Bahçeli. Şimdi bu baston Alparslan Türkeş'in elinde olsaydı ne yapardı? Cevabı vicdanınıza bırakıyorum.''

Zeybek, Türkiye üzerinde oynanan oyunda Başbakan'ın ve iktidar partisinin bilinçsizce hareket ettiğini öne sürerek, ''Hain demiyorum, gafil diyorum'' ifadesini kullandı.

BİR ELEŞTİRİ DE KILIÇDAROĞLU'NA 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da meydanlarda ''Benim adım Kemal'' diyerek dolaştığını belirten Zeybek, ''Benim adım da Kemal. Ama o önce Hıdır, sonra Kemal. İktidara gelirse Kemal'i unutacak. Adım Hıdır, elimden gelen budur diyecek'' dedi.
Haydar Baş da DP'nin, Türkiye'nin köklü partisi olduğunu, Türkiye'yi bugünlere getiren birçok hizmette imzası bulunduğunu söyledi.

''Şimdi ben de dedemin, babamın, amcalarımın partisinden oldum. Gönüldaşlarım da DP'li olmaya karar verdiler'' diyen Baş, DP'yi iktidara taşımak için gayret göstereceklerini ifade etti.


Günün Önemli Haberleri