İşte siyasi partilerdeki liste istifaları

Abone ol

HDP'nin dışında Meclis'te grubu bulunan üç siyasi partiden de liste istifaları yaşandı. İşte listelerden çekilen milletvekili adayları;

CHP, MHP ve AK Parti milletvekili aday listelerinden istifalar yaşandı. CHP'nin Mersin dördüncü sıra kontenjan adayı Mustafa Baysan, kalp spazmı geçirdiği için adaylıktan çekildiğini duyurdu. Siirt, Tunceli, Diyarbakır, Denizli ve Düzce'den de bazı istifalar yaşandı. İşte adaylıktan çekildiğini duyaran ya da istifa sinyali veren o isimler;

Mersin'de CHP'nin 4. sıradan kontenjan adayı Mustafa Baysan adaylıktan çekildi. Cumhuriyet'in haberine göre, Baysan’ın adaylıktan çekilmesi gerekçesi olarak kalp spazmı geçirmesi gösterildi. CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, “Mustafa Baysan kalp spazmı geçirdi. Bir istifa söz konusu. Daha önce de by-pass geçirmiş. Doktorun tavsiyesi stresten uzak durması yönünde olduğu için adaylıktan çekildi. Şu an da uyutuluyor. Bundan sonraki süreçte biz o sıraya bir atama yapacağız. Zaten dördüncü sıramız kontenjan aday için ayrılmıştı. O sıra için yeni bir atama yapılacak. Kimin atanabileceği konusunda görüşmelerimizi yapıyoruz” dedi.
 
SİİRT 2. SIRA ADAYI ÇEKİLDİ
 
CHP'nin Siirt'te 2'nci sıra milletvekili adayı Cindi Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parti içindeki sorunlardan dolayı adaylıktan çekildiğini söyledi. İstifa dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ettiğini belirten Eren, şunları kaydetti: "İstifa etmemin sebebi parti içindeki ailevi meselelerdir. Yaklaşık 12 yıldan bu yana partimin çeşitli görevlerinde yer aldım. Partimizin bundan sonra bana vereceği her türlü görevi de başarıyla yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğim. Görevim süresince bana her türlü desteği veren il ve ilçe başkanlarına ve tüm partili arkadaşlarıma teşekkür ederim."
 
TUNCELİ ADAYI DA ÇEKİLDİ
 
CHP Tunceli 2. sıra milletvekili adayı Gürsel Erol da adaylıktan çekilen isimlerden. Erol, "Ben aday adaylığımı açıklarken Tunceli'de ön seçim olursa aday olacağımı söyledim. Tunceli'de ön seçim yerine merkez yoklamasıyla aday belirlenince, adaylık başvurusu yapmadım. Partiye adaylıkla ilgili herhangi bir evrak vermedim. Buna rağmen listede adımı gördüm. Ben evrak vermedim bu nedenle YSK benim adaylığımı düşürür. Parti adaysız kalır. Onun için adaylıktan çekildiğime dair dilekçemi bugün YSK'ya vereceğim" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) den Gaziantep 9. sıra milletvekili adayı olan Mahmut Kozbaş da adaylıktan çekilen isimlerden oldu.
 
AK PARTİ'DE İKİ İSİM
 
AK Parti'nin Diyarbakır 6. sıradan aday gösterdiği eski milletvekili Abdurrahman Kurt ile Batman 2. sıra adayı eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen adaylıktan çekildi.
 
MHP'DE 2. SIRA ADAYI AYRILDI
 
MHP adıyaman 2. sıra Milletvekili Adayı Emin Acar istifa etti.
 
MHP'DE 3 İSİMDEN İSE AYRILIK SİNYALİ GELMİŞTİ
 
MHP Düzce milletvekili aday listesinde ikinci sırada yer alan Uzman Dr. Suat Konuk ayrılık sinyali vermiş, ikinci sıradan aday gösterilmesine kırıldığını belirterek, "Kararımı yarın akşama kadar vereceğim. Son ana kadar birinci sıra adayıydım" demişti.
 
MHP'de Denizli milletvekilliği aday sıralamasında 3’üncü sırada yer almasına tepki gösteren Ümit Bahtiyar dün kırgın olduğunu belirtmiş, "Eşimle, nasıl seçim kampanyası yapılır herkese gösterdik. Kimseye yaranamadık. Tüm Denizli gördü, siz görmediniz. Ankara da görmedi. Allah’a emanet olun sayın ülkücü devleri" diyerek istifa sinyali vermişti.
 
Seçimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan MHP’li Murat Taşer ise genel seçimde 2’nci bölge 4’üncü sıradan aday gösterilince partiyle yol ayrımına gelmişti. Taşer, dün "İstifayı sıralama nedeniyle düşünüyor değilim. İl Başkanı ve Teşkilat Başkanı Yardımcısına güvenim sarsıldı yol arkadaşlığı yapamayacak duruma geldik" demişti.
Günün Önemli Haberleri