İşte Kurtulmuş'un Türkiye hayali

Abone ol

HAS Parti lideri Kurtulmuş Niğde'de iktidara ve muhalefet partilerine sert eleştiriler yöneltti.

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

NİĞDE- 12 Haziran'a sayılı günler kala siyasi partiler hayal ettikleri Türkiye fotoğrafını anlatıp vatandaşları partilerine oy vermeye ikna etmeye çalışırken siyasetin yeni yüzü HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş da en büyük hayalini Niğde'de açıkladı.

Kurtulmuş, "Bizim hayalimiz Nevşehir, Niğde'de toprağıyla eli nasırlaşmış kardeşim, Hakkari Yüksekova'daki işsiz kardeşimizle Ankara'da Cumhurbaşkanı'nın eşit olduğu yeni bir Türkiye inşa etmektir" dedi.

Toplumun laik-dindar, Türk-Kürt, Alevi-Sünni eksenine yerleştirilip ayrıştırılmasına tepki gösteren Kurtulmuş "Bizim kitabımızda bu ayrımlar yok, bizim kitabımızda Hazreti insan yazıyor. Bizim kitabımızda Hazret-i insan var" farklı bir siyaset izleyecekleri mesajı verdi.

Dün Başbakan Erdoğan'ın kent tarihinde en büyük mitingi gerçekleştirdiği Niğde'de bugün de Has Parti lideri Numan Kurtulmuş miting yaptı. Kurtulmuş mitingde mevcut iktidarı ve muhalefet partilerini sert dille eleştirdi, HAS Parti iktidarında vaat ettikleri Türkiye'yi anlattı.

Kurtulmuş Cuma namazı dolayısıyla kısa kestiği mitinge 27 Mayıs'ın 51 yıldönümü dolayısıyla Menderes ve arkadaşlarını anarak başladı. Kurtulmuş, "Aziz milletimiz bu 51 yılı hiçbir şekilde unutmadı. Hatıralarında yaşattı, dualarıyla büyüttü. 60 darbesi halka büyük dersler verdi. Bu milletin gönlünde taht kuranları hizmet verenleri hiç unutmadı, Menderes'i de unutmadı. Ama kılıçlarından kan damlayan, korkudan ayakları titreten isimleri ise kimse hatırlamıyor. 60 ihtilali komutanını kimse hatırlamaz. Anmakla olmaz, 1960'dan ders çıkartacağız. 51. yıl dönümünde 12 Eylül, 28 Mart, 28 Şubat'la da hesaplaşmak durumundayız. Ah Menderes vah Menderes demenin anlamı yok" dedi.

Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları şöyle:

HÜKÜMET HESAPLAŞIYOR GİBİ YAPIYOR: Türkiye'de 9 yıldır iktidarda olanlar bürokratik oligarşi ile hesaplaştığını söylüyor. Yapıyor gibi dönemi geride kaldı. 12 Eylül'le hesaplaşmak Kenan Evren'i mahkemeye çıkartmak demek değil. Referandumda gelip bunu yapacağız, 12 Eylülle hesaplaşalım diye oy istediler. Ama yaptılar mı? Bizim ilk yapacağımız siyasi hukuki sistemi yenilemek olacak.

LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ: Yeni bir Anayasa yapılacak. 1 numaralı vaadimiz bu. Kapalı kapılar ardından AK Parti, CHP veya HAS Parti anayasaları olmaz. Partilerin teklifleri olur, halkın anayasası olur. Sizin seçtiğiniz temsilciler yeni anayasa yapacak. Menderes'in "Yeter söz milletin" lafını laf olmaktan çıkartacağız.

ASIL MARİFET SIFIRI ATMAK DEĞİL: HAS Parti'nin Türkiye'ye açacağı ikinci yeni sayfa adaletsiz kalkınmadan adaletli kalkınmaya geçiş olacak. Bütün tarım ürünlerini ithal eder hale geldik. Anguslar olmasa kurban kesecek hayvan bulamayacaktınız. Tarımsal desteklemeleri iki katına çıkaracağız. Ürün bazlı destek vereceğiz. Sıfırı atmak değil milletin alım gücünü attırmak marifettir. 16 bin aileye 620 milyar lira gidiyor, 75 milyona ise 54.6 milyar lira. Övündükleri budur. Eski ekonomiyi kaldırıp çöp tenekesine atacağız. Üreten paylaşan bir Türkiye'yi inşa edeceğiz.

HAS PARTİ'NİN TÜRKİYE HAYALİ: HAS Parti'nin açacağı üçüncü sayfada toplumsal barışı sağlamak var. Hiçbir yurttaş ne inancı ne mezhebi, ne hayat tarzı ne de sosyal sınıfı dolayısıyla üstün veya aşağıda kabul edilmeyecek herkes eşit yurttaş haline gelecek. İstanbul'u Manhattan yapacağız diyorlar. Manhattan dünyanın finans kapitalinin show roomu. Onları hayalleri ile başbaşa bırakıyoruz. Bizim hayalimiz Nevşehir, Niğde'de toprağıyla eli nasırlaşmış kardeşimle Hakkari Yüksekova'daki işsiz kardeşimizle Ankara'daki Cumhurbaşkanı'nın eşit olduğu yeni bir Türkiye inşa etmektir.

VATANDAŞIN VERGİSİ İLE PARTİLERE YARDIM DÖNEMİ BİTECEK: Bir tarafta hükümetin imkanları ile diğer tarafta devlet yardımları ile olağanüstü harcamalar yapılıyor. Seçime 15 parti giriyor ama üçüne devlet yardımı var. 2002'den bu yana bu üç partiye 1 milyar lira yardım edilmiş. AKP 800 milyon lira almış. Böyle haksızlık olmaz. Kalkınmada gelişmişlikte olduğu gibi siyaset alanında da haksızlık var. Biz bir tır, bir otobüsle Anadolu'yu dolaşıyoruz. Helikopter, özel uçak yok. Olsun. Arabamız olmasa yürüyerek Niğde'ye gelirdik. Partilerin devletten yardım almasının önüne geçeceğiz. Neden birine devletin imkanlarını verelim. Sizin vergilerinizle neden uçak helikopter alsınlar. Adalet hak vicdan hukuk mudur?

BÜTÜN ŞEHİRLERİN KAPISINA KİLİT Mİ VURALIM: İstanbul'a 8 milyonluk iki yeni şehir, Ankara'ya bir şehir yapılacakmış. Bütün şehirlerin kapısına kilit vurun. Nevşehir Niğdelileri de oralara toplayın. Bu akıl siyasi öngörü değildir. Süleyman Bey petrol vardı da biz mi içmedik derdi. Fabrika vardı da bu insanlar mı çalışmadı.
Marifet büyükşehirlere toplayıp umut tacirliği yapmak değil, insanları doğdukları yerde doyurmaktır.

BİRBİRLERİNE LAF YETİŞTİRİYORLAR: Soğuk savaşın siyaset dilini yöntemini siyaset yapış tarzını çöpe atacağız. 8 yıldır iki partili sistem istiyorlar. Pratik olarak AKP-CHP'li ikili sistem var. Halk lehine hangi konuda uzlaştılar. Bunun neresi istikrar. Bir tahteravalli oynanıyor. Birbirlerine seçim meydanlarında Kemal efendi, Recep bey diye laf yetiştiriyorlar. Birisi merdiven çıkmayı, diğeri beygire binmeyi bilmiyorsun diyor. Edepsiz, hayasız sözleri havada uçuşuyor. Bu siyaset değildir milleti enayi yerine koymak demektir.

HAS PARTİ'NİN KİTABINDA HAZRETİ İNSAN VAR: Dindarlar bu partiye, solcular bu partiye diye toplumu bölüyorsunuz. Sen işsizliği nasıl önleyeceksin, tarımsal kalkınmayı nasıl sağlayacaksın, yeni anayasayı nasıl yapacaksın bunu söyle. HAS Parti'nin kitabının 4. sayfasında dindar laik, alevi-sünni ayrımı, Türk-Kürt ayrımı, liberal muhafazakar ayrımı yok. Bizim kitabımızda bu ayrımlar yok, bizim kitabımızda Hazreti insan yazıyor. Bizim kitabımızda Hazret-i insan var.

KURTULMUŞ'TAN ÜÇ SÖZ: Aramızda sözleşme yapacağız, dün dündür dememek için. HAS Parti iktidarında üç yanlışa düşmeyeceğiz. Firavunlaşmayacağız, karunlaşmayacağız, blamlaşmayacağız.

Günün Önemli Haberleri