İstanbul'da taksi, dolmuş ve minibüs ücretlerine zam mı geliyor?

Abone ol

Zamlı tarifelere bin yenisi daha eklenmek üzere... İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi, dolmuş ve minibüs ücretlerine zam yapılacağını söyledi.

İSTANBUL Ulaştırma Koordinasyon Müdürlüğü toplantısı devam ederken UKOME binası önendü taksiciler eyleme başladı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi, dolmuş ve minibüs ücretlerine zam yapılacağını söyledi. Eyüp Aksu, UKOME toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

TAKSİLERDE C SEGMENTİ ŞART... Ulaşım sektörüyle alakalı, 'ticari araçlarda C segmenti altı araç kullanılamaz' mecburiyeti vardı. C segmenti araçlarda da 'otomatik vites ve 6 hava yastığı olacak' şartı önceden alınmıştı. Bugün ticari taksicilerimiz araç değişikliği yaptıkları zaman veya yeni plaka satın aldıkları zaman en az C segmenti takmak zorundalar.

YÜZDE 50 MİLLİ ARAÇ ŞARTI... C segmenti takarken de kriterler 6 hava yastığı, otomatik vites olması mecburiyeti yok. Ama yüzde 50 milli araç takmak zorundalar. Yani Türkiye'de üretimi veya montajı olan araçları takabilirler.

'A VE B SEGMENTİ ARAÇLARLA TAKSİCİLİK YAPAMAYACAKLAR'... Araç sınıflarıyla ilgili olarak olarak konuşan Eyüp Aksu, "Ticari araç sahipleri, A ve B segmenti araçlarla taksicilik yapamayacaklar. Ticari taksi sahipleri, yeni plaka aldıkları veya araç değiştirdikleri zaman en az C segmenti takmak zorundalar. İsteyen esnafımız C, D, E segmenti de takabilir. Bugün bunun kararı alındı. Komisyon imzaladıktan sonra yürürlüğe girecek" ifadesini kullandı.

İLK UKOME TOPLANTISINDA ZAM YAPILACAK... Aksu, taksi ücret tarifelerinde değişiklik olup olmayacağına dair soruyu da şöyle yanıtladı: "Taksici esnafımız 1 yıl önce zam almıştı. Giderlerimiz yüzde 50 oranında arttı. Zam talebini yazılı olarak 4 ay önce belediyemize vermiştik. Bugün de ilk gündem maddesi olarak istedik; fakat komisyon başkanımız 1 ay içerisinde tekrar bir UKOME toplantısı yapılması gerektiğini ifade etti. İlk UKOME toplantısında da taksi, taksi-dolmuş ve minibüs ücret tarifelerine zam yapılacak."

Günün Önemli Haberleri