İstanbul'a kar yağınca alarm veriliyor ama...

Abone ol

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, kar yağınca, Türkiye sadece İstanbul ve Ankara'dan ibaretmiş gibi davranıldığını, buraların hep gündemde tutulduğunu, diğer bölgelerin ise konuşulmadığını iddia etti.

"Dün gece saat 22.00'den itibaren telefonum susmadı" diyen Kaplan, son 50 yılın en büyük kar yağışının meydana geldiğini, Cizre, Nusaybin, Şırnak, İdil, Midyat, Mardin ve Diyarbakır'da yolların bir metreyi aşan kar nedeniyle yolların kapandığını ve binlerce vatandaşın yollarda araçlarda mahsur kaldığını öne sürdü. Kaplan, "Kimi yerde 15 saat, kimi yerde 18 saattir insanlar yollarda, mazotları bitmiş ve gidecekleri yer yok, yüzlerce araç şarampole yuvarlanmış" dedi. 

Kaplan, biraz önce İdil Kaymakamı ile görüştüğünü ve durum hakkında bilgi aldığını belirterek, bölgede yaşayan göçebelerin çadırlarının kar nedeniyle çöktüğünü, binlerce hayvanın telef olduğunu, hatta yardıma giden greyderlerin bile şarampole yuvarlandığı bilgilerini edindiğini anlattı. 

Şehir merkezine bir kilometre yakın yerlerde bile insanların araçlarda mahsur kaldığını kaydeden Kaplan, "Mardin ve Diyarbakır gibi iki büyük şehrin güzergahında bile insanlar, çocukları ve hastaları ile ölüm mücadelesi ile karşı karşıya olduğunu söylüyor" dedi. 

BDP'li Kaplan, Habur yolunun dünden beri kapalı olduğunu ve binlerce tırın kilometrelerce kuyruk oluşturduğunu söyledi. 

İstanbul'a, Ankara'ya 5 santimetre kar yağınca kriz merkezlerinin alarma geçtiğini, ancak bölgeye son 50 yılın en yoğun karı yağdığı halde bir şey yapılmadığını iddia eden Kaplan, "50 yıl önce kar yağdığında helikopterlerden insanlara gıdalar, hayvanlara arpalar atılmıştı. İnsanlar şimdi soruyor: 50 yılda biz geriledik mi?" dedi. 

Vatandaşlardan bu kar felaketinin dışında, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Van ve Şanlıurfa'da elektriklerin keyfi olarak kesilmesi ile ilgili de şikayet telefonları aldığını ifade eden Kaplan, "Hükümete şunu hatırlatmak istiyoruz: İnşallah ağır sonuçları olmadan gereğini yerine getirirler, onları buradan uyarıyorum" diye konuştu. 

Kaplan, Anayasa Uzlaşma Komisyonu ile ilgili bir soru üzerine, bütün partilerin nutuk atmak yerine, söz verdikleri gibi ülkeyi darbe anayasasından kurtararak yeni bir anayasa yapmaları gerektiğini söyledi.

Günün Önemli Haberleri