İsrail böyle duyurdu: Hava saldırısı başladı

Abone ol

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail tarafına atılan roketin bir otobüse isabet etmesinin ardından bölgeye hava saldırısı başlattı.

İSRAİL ordusu bir kez daha sivilleri hedef aldı. Gazze'yi vuran savaş uçaklarına ilişkin ayrıntı verilmezken, Gazze'den atılan roketlerden 1'i ağır 21 İsrailli yaralandı. Ayrıca İsrail'in hava saldırılarında 3 Filistinli de şehit oldu. İşgal güçleri Gazze'de yayın yapan El-Aksa televizyonunu bombaladı. İçerisinde 50 İsrail askerinin bulunduğu otobüs Hamas tarafından füzeyle vuruldu.

İsrail işgal ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail tarafına atılan roket nedeniyle bölgeye hava saldırısı düzenledi. Saldırıya ilişkin daha fazla ayrıntı verilmezken, daha önce yapılan açıklamada Gazze'den açılan ateşin İsrail tarafında bir otobüse isabet ettiği ifade edilmişti.

GECEYİ SİLENLERİN ÇIĞLIĞI BÖLDÜ

Otobüsü hedef alan saldırının ne tür bir silahla yapıldığına ve hasara ilişkin açıklama yapılmazken, Gazze'den İsrail tarafına 80 roket atıldığı, bölgede sirenlerin çaldığı aktarıldı.

Netanyahu Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile bir araya geldi
Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de tırmanan gerginliğin ardından başkent Tel Aviv'de Savunma Bakanı Avigdor Liberman ve Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot ile bölgede yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldi.

3 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Bu arada Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı yazılı açıklamada, İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir grup Filistinliyi hedef alması sonucu 2 Filistinlinin şehit olduğunu, 3 kişinin yaralandığını belirtti.

İsrail'in Refah kentinin doğusunda bir grup Filistinliyi hedef aldığı saldırıda 1 kişinin şehit olduğunu, bir kişinin ise yaralandığını aktaran Kudra, şehitlerin isimlerinin Muhammed Zekeriya et-Tetri (27), Muhammed Zuhdi Avde (22) ve Hamed Muhammed Musa en-Nahl (23) olduğunu ifade etti.

Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlenen hava saldırıları sonucu 5 kişinin yaralandığını aktaran Kudra, yaralıların durumuna ilişkin ise bilgi vermedi.

İSRAİL ASKERLERİNİ TAŞIYAN OTOBÜS VURULDU

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, akşam saatlerinden bu yana Gazze'den 200'e yakın roket atıldığı, bu roketlerin 60'ının Demir Kubbe isimli hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği aktarılmış, atılan diğer roketlerin büyük bir bölümünün boş arazilere düştüğü ifade edilmişti.

İsrail basını ise Hamas tarafından ateşlenen roketlerle 50 İsrail askerini taşıyan otobüsün vurulduğunu duyurdu.

70'TEN FAZLA HEDEF VURULDU

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze'den atılan roketlerin ardından düzenlenen saldırılarda, şu ana kadar Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve İslami Cihad'a ait 70'ten fazla hedefin vurulduğunu açıkladı.

İsrail ordusu ayrıca bölgeye iki adet Demir Kubbe isimli hava savunma sisteminin daha gönderileceğini duyurdu.

EL AKSA TV HEDEF ALINDI

İsrail, Gazze'deki Hamas'a ait "El Aksa" kanalının merkezine hava saldırısı düzenledi. İsrail savaş uçakları, "El Aksa" kanalının Gazze'deki merkezine 10 füze attı. Saldırı sonucu kanalın merkezi tamamen yıkıldı.

Yıkım nedeniyle kısa süreliğine kesilen yayın başka bir merkezden yapılmaya devam etti. İsrail'in saldırıları sonucu çevredeki birçok bina da zarar gördü.

Günün Önemli Haberleri