İsmail Küçükkaya'dan Muharrem İnce'ye 'seçim' yanıtı

Abone ol

Muharrem İnce'in seçim sonucu açıklamasını basının karşısına çıkmak yerine gazeteci İsmail Küçükkaya'ya mesaj yoluyla iletmesi birçok kesimin tepkisine neden olmuştu. İnce, ''Bu konuda hatalıyım, özür dilerim.'' dedi. Küçükkaya'dan İnce'ye ise anında yanıt geldi.

Seçim gecesi Muharrem İnce'in seçim sonucu açıklamasını basının karşısına çıkarak yapmak yerine gazeteci İsmail Küçükkaya'ya mesaj yoluyla iletmesi birçok kesimin tepkisine neden olmuştu.

İsmail Küçükkaya, sosyal medya hesabı üzerinden Muharrem İnce ile yaptığı görüşmeyi açıklamış ve onun 'adam kazandı' mesajını attığını duyurmuştu.

''BU BİR HATAYDI ÖZÜR DİLİYORUM''
Bugün basının karşısına çıkan Muharrem İnce, konuyla alakalı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ''"İsmail Küçükkaya'ya arkadaşça mesaj attım. Vatandaşlarımızın bunu tweetle değil benden öğrenmesi gerekirdi. Bir hatam oldu. Her şey netleşsin öyle açıklama yapacaktım. Demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekiyormuş. Hata benim öyle bir şey yazmamam gerekiyormuş. Özür diliyorum onun için. Medyanın karşısına çıkacaktım. Oy çalmışlardır. 10 milyon çalmışlar mıdır? Hayır. Seçim sonucunu kabul ediyorum. Arada 10 milyon fark var. Kaçtığımız yok, tehdit edildiğimiz yok. Tweetlerle öğrenilmesi şık olmamıştır, o konuda bir hata oldu."

İsmail Küçükkaya'dan Muharrem İnce'ye anında yanıt geldi. İsmail Küçükkaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

''Kamuoyuna zorunlu açıklama/
1- Seçim gecesi canlı yayındayım. Saatler 00.37 olmuş. Herkes konuşmuş, İnce susuyor. Kayıp. Herkes merak ediyor ‘nerede’ diye....

2-İnce’ye yazdım, ‘neredesiniz? Ne diyeceksiniz?’ Yanıtı şu oldu; “Adam kazandı” Elbette bunun haber değeri var... Erdoğan ve Bahçeli konuşmuş. Herkes İnce’nin ne diyeceğini merak ediyor. Bu haberdir. Seçimin sonucunu 00.37’de kabul etmiş. Haber değil mi?

*Seçim gecesi saat gece yarısını geçmiş, ortalıkta türlü dedikodular var. Bir Cumhurbaşkanı adayının seçim sonucunu kabul etmesi haber değil midir? Bunu kim iddia edebilir. Böyle bir açıklamayı seçim gecesi duyurmayacak kişiye gazeteci denir mi?

İnce şunu yapmalıydı: çıkıp kameraların karşısında da konuşmalı ve mesajını vermeliydi. Bana mesajı verdikten sonra da pekala bunu yapabilirdi. O kadar bekledi, sustu, kayboldu. Kabahati şimdi niye başkasında arıyorsun.

*Ayrıca... İnce, gazeteciye bilgi verdikten sonra ‘bunu kullanma’ diye uyarabilirdi. “Off the record” (kayıtdışı) notunu düşebilirdi. Yapmadı. Seçim gecesi bir Cumhurbaşkanı adayının söylediği herşey -o uyarıyı yapmadığı sürece/ haberdir.

*İnce bu incelikleri bilir. Nitekim kendisinin CHP’nin C.B. adayı olacağını kamuoyuna ben duyurmuştum. Kaynağım İnce idi. Bazı özel bilgileri vermişti, özel uyarılarda bulunmuştu. Riayet ettim. Bunları bilir. ‘Adam kazandı’ derken de ‘yazma/konuşma’ diyebilirdi.

Muharrem İnce TRT ekibini basın toplantısından böyle attı

Muharrem İnce'den adam gibi yanıt! Erdoğan'ın attığı fark için söyledi..

Günün Önemli Haberleri