IŞİD'in sözde 'askeri emiri' yakalandı! Uyuyan hücre...

Abone ol

KAYSERİ'de, terör örgütü DEAŞ'ın sözde Sincar askeri emiri ve ağır silahçısısı Abdülhalık Kurdi (47) ile DEAŞ saflarında Telafer'de savaşan oğlu Mehdi Kurdi (18) gözaltına alındı. İki ismin halen aktif olarak bağlantılarının sürdüğü ve uyuyan hücre oldukları belirtiliyor.

KAYSERİ Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Melikgazi ilçesi  Esentepe Mahallesi'ndeki bir eve yaptığı operasyonda Irak'ta bulunduğu dönemde DEAŞ adına sözde Sincar askeri emiri ve örgüt içinde ağır silahçısı (havancı) olarak görev yaptığı iddia edilen Abdülhalık Kurdi ile örgüt adına Telafer'de savaştığı öne sürülen oğlu Mehdi Kurdi yakalandı. Gözaltına alınan baba ile oğlu emniyet müdürlüğüne götürüldü.

KAĞIT VE HURDA TOPLAYARAK... Zanlıların 1 yıl önce Türkiye'ye kaçak olarak girdikleri, Esentepe Mahallesi'ndeki bir gecekonduya yerleşip, kağıt ve hurda topladıkları öğrenilirken, 1 hafta süren takip sonucu yakalandıkları kaydedildi. Baba-oğul şüpheliler adli tabipliğe götürülerek, parmak izleri alındı.

DEAŞ İLE BAĞLANTILARI DEVAM EDİYORMUŞ... Abdulhalık Kurdi ve oğlu Mehdi Kurdi'nin Türkiye'ye geldikten sonra örgütle bağlantılarını kesmedikleri ve irtibat halinde oldukları belirlendi. Türkiye'de 'güvenli bölge'' olarak nitelendirdikleri Kayseri'ye gelerek, kullanılmayan bir bir gecekonduda kalan ve günün erken saatlerinde kağıt ve hurda toplayıp, gündüzleri dışarıya çıkmamaya özen gösteren DEAŞ şüphelisi baba- oğulla ilgili soruşturmanın 'uyuyan hücre' yönünde genişletileceği ifade edildi.


Günün Önemli Haberleri