İş arayanlara fırsat okullara 20 bin güvenlik 60 bin temizlik elemanı

Abone ol

Yeni eğitim dönemi iş arayanları yeni fırsat kapıları araladı, okullara 60 bin temizlik elemanı 20 bin de güvenlik görevlisi alınacak.

İş arayanlar için okulların açılması fırsat olacak. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alınacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında 60 bin temizlik, 20 bin de sivil güvenlik görevlisinin görevlendirilmesiyle ilgili bir çalışma başlatıldığına değinen Kalın, "Bunlar özellikle güvenliğin yanı sıra okullarımızın, çevresinin ve bahçelerinin temizliği konusunda önemli bir ihtiyaçtı. Bu vesileyle bu çalışma da şu anda tamamlanma aşamasına girmiş durumda" ifadesini kullandı.

TYP’ye ilişkin başvurular İŞKUR üzerinden alınırken, program okulların açılmasıyla birlikte başlayacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, “Yürütülen çalışmalar ile çocuklarımızın ve gençlerimizin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almasının kaliteli eğitimin olmazsa olmaz bir parçası olduğunun bilinciyle hem ailelerin gözünün arkada kalmaması hem de evlatlarımızın hijyenik şartlarda eğitim alması için Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı ile beraber önemli bir adım atıyoruz” dedi.

Maaş ne kadar?
TYP (Toplum Yararına Program) kapsamında okullarda görev alacak güvenlik görevlisi ve temizlik elemanlarına asgari ücretten ödeme yapılacak.

TYP NEDİR? : Türkiye’nin istihdam kurumu olan İŞKUR, işgücü piyasasına girmekte zorlanan vatandaşların toplum yararına bir iş yapmasını ya da bir hizmet gerçekleştirmesini sağlıyor. Bu durumdaki vatandaşların çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazanması ve geçici gelir desteği verip, işgücü piyasasına uyumunun kolaylaşmasi hedefleniyor.

Günün Önemli Haberleri