İş arayanlara fırsat devlet hava meydanlarına personel alınıyor

Abone ol

Resmi gazetede yayınlanan ilana göre Devlet Hava Meydanları İşletmesi ( DHMİ ), 120 kişiyi işe alacak, bu kişilerin KPSSP3 puan türünden en az 70 almış olmaları gerekiyor.

DHMİ'nin Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, kurum bünyesinde istihdam edilmek üzere, 100 stajyer hava trafik kontrolörü ve 20 asistan hava trafik kontrolörü pozisyonlarına atanacak adaylar için seçme sınavı yapılacak.

Sınava katılacak adaylarda, ilgili pozisyonlar için gereken sağlık koşullarını sağlama, KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri puan alma, fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olma ve İngilizce Yabancı Dil Sınavı'ndan en az "C" düzeyinde puan alma şartları aranacak.

Adayların seçme sınavı, Bilgisayar Destekli Seçme Sınavı'ndan veya genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme gibi özellikleri test etmeye yönelik yazılı sınav ile sesli iletişim değerlendirmesini de içeren sözlü sınavdan oluşacak.

Bilgisayar Destekli Seçme Sınavı veya yazılı sınav 30 Ekim ile 5 Aralık arasında yapılacak. Sınava katılacak adaylara ilişkin liste, sınav yeri ve saati DHMİ'nin resmi internet adresinden ilan edilecek.

Belirlenmiş kontenjan için atamalar, adayların KPSS, bilgisayar destekli seçme sınavı veya yazılı sınavla sözlü sınav başarı puanlarının aritmetik ortalaması esas alınarak tercihlerine göre yapılacak.

Sınav başvuruları, bugün başlayarak 19 Ekim mesai bitiminde sona erecek. Adaylar, isbasvuru.dhmi.gov.tr adresinden talep edilen bütün belgeleri sisteme yükleyerek sınava başvurabilecek.

Başvuruda gereken belgeler şunlar:

a) Nüfus cüzdanı,
b) 4.5x6 ebadında Vesikalık fotoğraf
c) Yüksek Öğrenim Diploması,
d) KPSS Sonuç Belgesi,
e) Yabancı Dil Belgesi,
f) Asistan Hava Trafik Konrolör Lisansı (Sadece Asistan Hava Trafik Kontrolörü pozisyonuna başvuracaklar için) Bilgisayar destekli seçme sınavında veya yazılı sınavda başarılı olan ve sözlü sınav için çağrılan adaylardan istenilecek belgeler Kuruluşumuz resmi internet adresinde (www.dhmi.gov.tr) ayrıca yayımlanacaktır.
Sınava katılacak adaylarda aranan genel şartlar,
a) Türk Vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
c) 18 yaşını tamamlamış olmak ,
d) Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
e) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,
f) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak,
g) Son başvuru tarihi itibarıyla, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11 inci maddesi uyarınca KPSSP3 puan türünden yetmiş ve üzeri puan almış olmak.

Günün Önemli Haberleri