İran'ın Basra Başkonsolosluğunu ateşe verdiler!

Abone ol

Irak’ın güneyindeki Basra kentinde bir grup gösterici, İran’ın Basra Başkonsolosluğunu basarak, ateşe verdi. Olayın ardından İran, Irak'la arasındaki Şelamçe Sınır Kapısı'nı kapattı

Irak'ın güneyinde bulunan Basra kentinde bir grup gösterici işsizlik, kamu hizmeti yoksunlu ve yolsuzluklara karşı başlayan gösteriler sırasında İran'ın Basra Başkonsolosluğunu bastı. Konsolosluğa giren göstericiler, binayı ateşe verdi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Basra kentinde başlayan ve giderek alevlenen gösteriler sırasında, bir grup İran'ın Basra Başkonsolosluğunu bastı. Konsolosluğa giren öfkeli grup, binayı ateşe verirken çevreyi de yağmaladı.

ABD BAŞKONSOLOSLUĞU DA HEDEF ALINDI

Ayrıca Rudaw haber ajansının söylediğine göre gösterilerde ABD konsolosluğu da hedef alındı. Basra'daki gösteriler sırasında daha önce devlet televizyonu ile Şii parti ve milis güçlere ait binalar da ateşe verilmişti.

TÜRKİYE'DEN BASRA'DAKİ SALDIRILARLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Dışişleri Bakanlığı, Basra'da yaşanan saldırılarla ilgili yazılı açıklama yayınladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Irak'ın Basra Vilayeti'nde olumsuz yaşam koşullarına tepki olarak başlatılan ve şiddeti son dönemde artan protesto gösterileri endişeyle takip edilmektedir. Irak Hükümeti'nin ve dost ve kardeş Irak halkının karşılaştığı sınamaların üstesinden gelmesi için hiçbir zaman desteğini esirgemeyen ülkemiz, Basra Vilayeti'nin en kısa sürede hakettiği huzura ve refaha kavuşması için her türlü katkıyı sunmaya hazırdır.

Öte yandan, Basra Vilayeti'nde bulunan veya anılan Vilayete seyahat edecek olan vatandaşlarımızın güvenlikleri için, protesto gösterilerinin yapıldığı bölgelerden uzak durmaları ve gelişmelere dair Bakanlığımız ve Bağdat Büyükelçiliğimiz tarafından yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmeleri tavsiye edilmektedir.

İhtiyaç duyulduğu takdirde, vatandaşlarımızca aşağıda irtibat bilgileri sunulan Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezi'ne başvurulması mümkündür.

Bağdat Büyükelçiliği (7/24)

Tel: 0790 190 94 06

0771 233 90 23

Konsolosluk Çağrı Merkezi (7/24)

Tel: +90 312 292 29 29

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Günün Önemli Haberleri