iPhone XS Plus nasıl olacak! İşte tüm bilinenler

Abone ol

Apple'ın 12 Eylül 2018 tarihinde tanıtacağı ve ismi muhtemelen iPhone XS Plus olacak yeni telefon modeli ile ilgili bugüne kadar bilinen bilgileri sizler için bir araya getirdik.

Her yıl düzenli olarak yeni ürünlerini tanıtan Apple, bu yıl da eylül ayında başta iPhone olmak birçok yeni cihazın tanıtımını yapacak. Firma basın mensuplarına gönderdiği davette bu yıl etkinliğin aynen geçen yıl olduğu gibi 12 Eylül 2018 tarihinde yapılacağını duyurdu. Sızan bilgilere bakacak olursak büyük ekranlı telefon modeli olması beklenen iPhone XS Plus da bu etkinlikte markanın fanlarıyla buluşacak.

iPhone XS Plus nasıl olacak! İşte tüm bilinenler!
Apple'ın onuncu yılına özel olarak geliştirdiği iPhone X modeli yapılacak etkinlikte güncellenecek. Firma, ismi iPhone XS Plus olacak modelde yeni bir numara vermek yerine 'S' takısıyla geliştirme ve güncellemeler yapacak. iPhone XS Plus modeli iPhone X modelinin büyük ekranlı sürümü olarak düşünülebilir. 6.5 inçlik bir ekranla gelmesi beklenen yeni modelin önceki sürümde olduğu gibi çentikli tasarım anlayışına sahip olması bekleniyor.

Yeni modelde Uzay Grisi ve Gümüş rengine ek olarak bir de altın renginin olacağına kesin gözle bakılıyor. iPhone XS Plus'ın ekranın OLED teknolojisine sahip olması da bekleniyor. Hatta bu modelin en önemli farkı bu OLED ekranı olacak. Ancak OLED ekranlar LCD muadillerine göre çok daha pahalı olduğu için bu telefonun fiyatının da yüksek olması bekleniyor.


iPhone XS Plus donanım özellikleri: Telefonun kamera özelliklerine gelecek olursak: Dual kamera anlayışının devam edeceğini söyleyebiliriz. Ön yüzde ise standart tek bir kamera yer alacak. Ön kamera ile Face ID desetği sunmaya devam edecek olan iPhone XS Plus, 7 nm mimarisine sahip Apple'ın A12 işlemcisini kullanacak gibi görünüyor. Bu işlemcinin performansı ise sınırları zorlayacak bir seviyede. Ortaya çıkan performans testlerinde A12'nin önceki işlemci A11 Bionic'ten yüzde 10 daha hızlı görünüyor.

iPhone XS Plus depolama seçenekleri: Depolama seçeneklerine bakacak olursak: iPhone XS Plus'ta 64 / 256 / 512 GB bellek seçeneklerinin olacağını kesin gözle bakabiliriz. Bu arada şu an bulunmayan 512 GB seçeneğinin gelecek olması güzel bir ayrıntı. Ayrıca telefonda muhtemelen 4 GB RAM olacak.


iPhone XS Plus kamera özellikleri: İddialar doğruysa Apple, ana kamera tarafında 3 sensör birden kullanacak. Bu sensörler iPhone'un zoom kapasitesini artırırken, düşük ışıkta daha iyi fotoğraf çekme ve fotoğraf kalitesini artırma gibi özellikler sunacak. Ön kamera tarafında ise şimdilik bir bilgi bulunmuyor. Apple muhtemelen ön kamerayı fazla değiştirmeyecek ve iPhone X modelindeki ön kamera kullanılacak.

iPhone XS Plus fiyatı: Telefonun en önemli eleştiri noktası olan fiyatına gelecek olursak: Geçen yıl piyasaya sürüldüğünde 999 dolar fiyat etiketi yurtdışında da büyük eleştiri alan iPhone X'in bu yeni modelinin fiyatının da 999 dolar olması bekleniyor. Zira giriş seviyesi model olacak iPhone XS'in fiyatının 899 dolar olması bekleniyor. Büyük ekranlı model olan iPhone X Plus ise 999 dolardan satışa çıkacak.

iPhone XS Plus Türkiye fiyatı ne olur?: Şu an iPhone X'in Türkiye fiyatı 7.499 TL'den başlıyor. 64 GB için olan bu fiyat 256 GB için 8.559 TL'ye çıkıyor. Bu fiyatın yine aynı kalacağını tahmin ediyoruz. Ancak 512 GB için bu rakamın 10 bin TL'ye yaklaşması ya da aşması bekleniyor.

iPhone XS ve XS Plus modellerinin 12 Eylül'de yapılacak tanıtımın ardından Ekim ayında satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak: Teknolojioku
 
Günün Önemli Haberleri