İnanılmaz iddia Zeybek'in dilinde

Abone ol

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, 28 Şubat dönemiyle ilgili inanılmaz iddiada bulundu...

DP Lideri Namık Kemal Zeybek, 28 Şubat sürecinde ordu içindeki cuntacı grubun Refahyol'u düşürmek için 10 milyon insanı öldürmeyi planladığını açıkladı.

Hüsamettin Cindoruk sonrası DP'nin başına geçen Zeybek, bakanlık yaptığı Refahyol dönemine ilişkin çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Habervaktim'e konuşan Zeybek, küresel sermayenin milli bir kimlik siyaseti izlediğini söylediği dönemin koalisyon hükümetine karşı operasyon yaptığını savundu.

Zeybek ordu içinde iki cuntacı grubun olduğunu öne sürdü. Çevik Bir'in Amerika ve İsrail eksenli hareket ettiğini belirten Zeybek, asıl darbeci olarak gördüğü Doğu Aktulga grubuyla ilgili şok iddialarda bulundu:

ON MİLYON İNSANI ÖLDÜRMEYİ PLANLIYORLARDI

"Bunlar dini tamamen ortadan kaldırmayı düşünüyorlardı. Suriye ve Irak'taki Baas rejimi gibi bir rejim kurmak istiyorlardı. Ne kadar dindar varsa, hepsini öldürmeyi planlıyorlardı. On milyon insanı öldürmeyi planladıklarından söz ediliyordu. Tehlike büyüyordu. O dönem basını da yanlarına aldılar. Medyayı kullandılar."

DİNİ KÖKTEN KAZIMAK İSTİYORLARDI

Aktulga cuntasının aşırı görüşlerine dikkat çeken Zeybek, “Öyle bir halleri vardı ki, Atatürk'ü bile beğenmiyorlardı. Yapacakları fiili darbe ile kesin sonuç almak istiyorlardı. Bir daha irtica gündeme gelmemek üzere, dini kökünden kazımak istiyorlardı. Yapılanmaları çok büyük boyutlara ulaşmıştı. Ordunun kontrolü tamamen bunların eline geçmişti. Tabi bize haberler geliyordu. Biz de babaya (gülerek Süleyman Demirel'in fotoğrafını işret ediyor) iletiyorduk. Baba, bu konuda fiili bir darbe olmadan bir çözüm yolu düşündü. Biz hükümet içinde rahmetli Erbakan ile Tansu hanımın yer değiştirilerek bu işin çözüleceğini düşünüyorduk ancak ordu içindeki cunta öyle bir noktaya gelmişti ki, bununla yetinmiyorlardı. Bu yüzden, Baba onları da tatmin edecek bir formül buldu. Memleketi öyle bir beladan kurtardı” diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri