İlk buluşmada asla yememeniz gereken 10 yiyecek

Abone ol

İlk buluşmalar upuzun aşk hikayelerine dönüşsün istiyorsanız elmaelma.com'un uyarılarını dikkate almakta fayda var.

Yemekler bazen telaffuzu, bazen yazılışları ile havamızı bir anda söndürebiliyor, bizleri Youtube’da, Google’da araştırmalara sevk edebiliyor.

Hele bir grup var ki onlar en fenası: İlk buluşmada, ağza yüze bulaşan, müstakbel sevgiliyi bir anda kutuplardaymışçasına soğutan yemekler…

Özellikle kadınlar: Envai çeşit salata

Sezar sos yaramazdır; ağızdan akabilir. Salatanın otu, baharatı dişlerin arasında kalabilir. Kocaman marul yaprakları ağza tıkıştırılırken pek de zarif görüntüler oluşmayabilir.

Asya beklesin: Suşi
Asya’nın sevgilisi suşi’yi tercih eden, hele ki o havalı chopstickleri kullanmayı becerebilen insan nasıl da karizmatik görünüyor değil mi? Ancak ya düşerse? Gönül razı değil!

Nasıl yani: Mumbar dolması ya da şırdan
Normal hayatta senede 1 kez yediğiniz o yemekleri, o sakatatları ilk buluşmada yemekte ısrar niye? Hele şırdan gibi görünüşü de garip yemekleri yiyerek karşıya yanlış sinyaller vermeyin.

Romantizm sabaha: Simit
Dişler ve susam… Fonetik olarak romantik tınlasa da, hayır değil. Gidenin ardından bakakalmamak için, simiti farklı zamanlara saklıyoruz.

Sen bana biraz tombul: Kumpir
Malzemesine dolgun, tombul bir kumpir lezzetli olabilir. Ancak tek kaşığa sığan dünya kadar malzeme dışarıdan biraz kötü görünüyor; kabul edelim.

Düşman başına: Spagetti
Hele bir de spagetti bolognese ise... Hüpletmek bir dert, çatala dolamak ayrı dert. Bir de sallanan spagettilerden yağ akıyor, kıyma akıyor; ilk buluşmanın heyecanı eklenince kıyafette kalıcı hasar garanti gibi bir şey.

Küçük olursa olur: Hamburger
Mini atıştırmalık hamburgerler olur belki, ancak o kocaman, ağza sığmayan, bol sulu hamburgerler olmaz. Dünyayı yiyecekmişsin ambiyansı ile ilk randevu romansı birbirine uymuyor.

Off sarımsak: Islak hamburger
Yemesi dünyanın en basit işlerinden bir tanesi olsa da, yedikten sonra ağızda kötü kokular çok muhtemel. Sevgili adayınızı bayıltmamak için ıslak hamburgerler yalnız gecelerde kalmalı.

Kaşıkla da olsa: Mantı
Çeneye doğru akması muhtemel kırmızıbiberli yağ ve onun peçetedeki iç kıyan lekesi… Sarımsağa gelmeye gerek bile yok.

Açıklıyoruz: Tavuk döner
İlk buluşmada yüzlükler harcamaya gerek yok elbette ki. Ama maksimum 10 lira tutacak tavuk döner de biraz ucuza getirmek demek. İlk buluşmada tavuk dönere ‘bizimle değilsin’ diyoruz.

Kaynak: elmaelma.com

Günün Önemli Haberleri