İlgi görmeyen çocuğun beyni yaşıtlarına göre daha küçük Bilim adamları açıkladı

Abone ol

Amerika’da yapılan bir araştırma çocukların aile içinde sevgi ve ilgi ile büyümesinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. İlgi ile büyüyen ve büyümeyen çocukların beyin gelişimi ortaya kondu ve arada büyük bir fark olduğu görüldü.

AMERİKA Birleşik Devletlerinde ailesinde ilgi gören çocuk ile görmeyen çocukların beyin yapısı araştırıldı. Texas Children’s Hospital’ın Psikiyatri Bölümü’nün Başkanı Profesör Bruce D. Perry, bir makale yayınladı.

Perry, çocukların yetişme tarzının beyin gelişimi için çok önemli olduğunu belirtti. Perry, ilgi ve sevgi gören bir çocuk ile ilgisiz büyüyen bir çocuğun beyin hareketlerini ve gelişimini ortaya çıkardı.

Perry, “Sağ taraftaki çocuğun beyninin yeteri kadar gelişmemesi gelecekte hastalıkların da habercisi. Bu çocuğun hafıza sorunu yaşaması çok olası. Öte yandan bu çocuğun bağlanma sorunları ve sosyal olarak izole bir hayat sürmesi oldukça mümkün” dedi.

3 yaşındaki iki çocuğun beyin taramalarını gösteren Perry, “Fotoğraflarda da görüldüğü gibi sol taraftaki beyin taraması ailesinin ilgisiyle yetişen ortalama bir çocuk beyni. Öte yandan sağ tarafta ailesiyle zaman geçirmeyen ve ailesinin ilgisini görmeyen bir çocuğun beyninin taraması var. Bu çocuğun şiddet görmüş olabileceğini de tahmin ediyoruz. Bu taramalar sonucunda, sağ taraftaki çocuğun beyni yaşıtına göre daha küçük” dedi.


Günün Önemli Haberleri