İlçe binasına molotoflu saldırı

Abone ol

Mardin’de Derik'te HAS Parti İlçe Başkanlığı’na molotof kokteyli ile saldırı yapıldı

Saldırıda can ve mal kaybı yaşanmadı. Saldırı çevrede paniğe sebep oldu. HAS Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, "Barışın konuşulduğu bu ortamda bu tür eylemler, bizimle beraber Mardin halkına büyük üzüntü vermektedir." dedi.

KARANLIKTAN FAYDALANIP KAÇTILAR

Dün gece saatlerinde meydana gelen olayda, iki kişi olduğu belirlenen saldırganların attıkları molotof kokteyli binanın büyük bir kısmına zarar verdi. Saldırı sonrasında bölgeye gelen polis ekipleri inceleme başlattı. Karanlıktan faydalanarak kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

Saldırının ardından bir açıklama yapan İl Başkanı Timurağaoğlu, bu saldırıyı demokrasiye yapılmış olarak kabul ettiklerini söyledi. Timurağaoğlu, “Dün gece saat 21.30 sularında HAS Parti il binasına molotof kokteyli atılmıştır. Olayı duyar duymaz ilçe başkanımız hemen ilçe binasına gitmiş ve gerekli araştırmalarını yapmışlardır. Biz bu saldırıları esefle kınıyoruz. HAS Parti, demokratik zeminde siyaset yapmaya, demokrasinin bütün kurum ve kurallarını işletmeye gayret eden bir siyasi partidir. Bu manada partiye yapılan saldırıyı esasen de demokrasiye yapılan bir saldırı olarak görmekteyiz. Bu tür şeylerin olması bizi düşündürüyor. Bu tür saldırılar, inanç ve azmimizi kırmayacaktır.” diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri