İktidar ve muhalefet el ele tutuştu

Abone ol

12 Haziran genel seçimlerinin ardından bir araya gelen AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri mazbatalarını alıp el ele tutuştu.

12 Haziran genel seçimlerinin ardından bir araya gelen AK Parti, CHP ve MHP'li 10 milletvekili, törenle mazbatalarını alıp el ele tutuştu.

AK Parti'den Sadullah Ergin, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu; CHP'den Mehmet Ali Ediboğlu, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl ve MHP'den Adnan Şefik Çirkin törenle mazbatalarını aldı.

Adalet Sarayı'nda düzenlenen mazbata töreninde duygu ve düşüncelerini dile getiren 10 Hatay milletvekili, "Artık seçim geride kaldı, bundan sonra hizmet zamanı. Hatay ve ülkemiz için el birliğiyle çalışacağız. Halkımızın beklentilerine en iyi şekilde karşılık vermek için çaba göstereceğiz" dedi.

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay milletvekilli Sadullah Ergin, seçim sürecinin sona erdiğini, bundan sonra Hatay ve ülke için hizmet zamanı olduğunu belirtti.

Törende en dikkat çekici konuşmayı ise MHP Hatay milletvekilli Adnan Şefik Çirkin yaptı.

Çirkin, AK Parti'yi tebrik ederek, "Milletin iradesine, özellikle millet iradesine başvuran siyasilerin saygı duyması lazım. Kazananları tebrik ediyorum, güzel bir çalışma yaptılar, temiz bir seçim dönemi oldu ve kazanan da hakkıyla kazandı. MHP de milletimiz tarafından desteklendi, her türlü eza ve cefaya rağmen TBMM'de bulunmaya layık görüldü" dedi.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ali Şefik Alagöz ise, demokrasi bilinci yüksek ve hoşgörü örneği olan Hatay halkı ile bu seçimlerde görev alan tüm çalışanlara teşekkür etti. Milletvekillerini bu önemli ve onurlu göreve seçilmelerinden dolayı içtenlikle kutladığını ifade eden Alagöz, "Kendileri şimdiye kadar bağlı oldukları partilerin temsilcileri olarak çalıştı. Ancak bundan sonra sadece partilerin temsilcisi değil, aynı zamanda tüm halkımızın vekilleri ve temsilcileri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çalışacaklardır. Oradaki çalışmaları sırasında demokrasimizin daha ileriye götürülmesi ve halkın refah düzeyinin yükseltilmesi konusunda çabalarından dolayı kendilerine şimdiden başarılar diler, saygılarımı ve sevgilerimi sunarım" diye konuştu.

Seçimlerde olduğu gibi mazbata töreninde en büyük desteği toplayan bölgemiz Milletvekili Mehmet Öntürk olurken partililer salonu tıka basa doldurarak milletvekillerini alkış yağmuruna tuttu ve zılgıtlarla sevinç gösterisinde bulundu. Törene; Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Hatay Baro Başkanı Sinan Akgöl, hakim ve savcılar ile partililer katıldı.

Günün Önemli Haberleri