İktidar bölücü partiler kapanmasın istiyor!

Abone ol

Demokratik Sol Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen İl Kongresinde, anayasa değişiklik paketine tepki gösterildi.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası binasında gerçekleştirilen DSP İl kongresine, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, DSP Sivas İl Başkanı Ümit Çubuklu ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, olası bir anayasa değişikliği olursa toplum tarafından onay görmeyeceğini ileri sürerek, "Ankara'da yapay bir gündem yaratılıyor. Anayasa değişikliği, iktidar partisi ile mecliste grubu bulunan partiler arasında oynanan bir oyundur. Anayasaya değişikliğinde halkın yararına hiç bir şey yoktur. Anayasalar uzlaşma metnidir. 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla getirilen bir anayasa değişikliği kabul edilse de toplum tarafından onay görmeyecektir" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 600'ün üzerinde dokunulmazlık dosyası olduğunu ifade eden Erçelebi,  "Ama bunların bir tanesi, herhangi bir DSP'li milletvekiline ait değildir. Bununla gurur duyabilirsiniz. Anayasa değişikliğinde iktidar açısından yalnızca parti kapatmalarıyla ilgili düzenlemeler anlam taşımaktadır. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Anayasa Mahkemesi'nin yapısının değiştirilmesi gibi konular her zaman sayın Başbakan'ın vazgeçebileceği konulardır.

Ama bir şeyden vazgeçmiyor. Parti kapatma tümden kaldırılsın istiyor. Hazırladıkları teklifte aynen öyle. Bu teklif bu haliyle kabul edilirse Türkiye'de başta bölücü partiler olmak üzere hiçbir partiyi kapatamazsınız'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri