İkinci el otomobilde nelere dikkat etmeli mutlaka bakın!

Abone ol

İkinci araç alırken nelere dikkat etmeli? İşte ikinci el otomobil alacaklara İnternethaber otomobil yazarı Nehir Yılmaz'dan önemli tavsiyeler...

İkinci el araç alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Araç alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?  İnternethaber otomobil yazarı Nehir Yılmaz cevapla.tv'ye anlattı.

"İkinci el araç almaya giderken, eğer yapabiliyorsanız yanınızda deneyimli, otomobilden anlayan birini götürmekte fayda var. Eğer böyle bir imkanınız yoksa, satın almak istediğiniz aracın sağına, soluna, şasesine şöyle bir bakmak gerekiyor. Araç stabil duruyor mu diye.

TAVANDAKİ BOYA DEĞİŞİMİNE DİKKAT!

Daha sonra dışındaki boyalara dikkat etmekte fayda var. Değişen parçaları bize söyleyecektir boyaları. Tampondaki ufak tefek çizikler önemli değil ama, özellikle tavanda bir boya değişimi varsa, aracın kaza geçmişi ile ilgili bilgi almanız gerekir.

SAĞA VE SOLA DÖNERKEN GELEN SESLERİ DİNLEYİN!

Daha sonra aracı bir kullanın. Düşük hızda aracı sağa ve sola çevirirken gelen sesleri mutlaka dinleyin. Aynı şekilde yüksek hıza da sesleri dinleyin. Direksiyon sallanıyor mu? Fren yaptığınızda, gaz verdiğinizde araç sallanıyor mu?

EL FRENİNİ DENEYİN!

Bunların dışında el frenini de denemeyi unutmayın.  Daha sonra aracın Tramer sorgusunu yaptırmayı ihmal etmeyin. Tramer sorgusunu aracın şase numarasından yaptırın."

Günün Önemli Haberleri