İçişleri Bakanı Soylu'dan çok sert sözler

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Soylu, son dönemde bölgede yaşanan olaylarla ilgili olarak sert konuştu kimsenin Türkiye'ye rağmen bölgede oyun kuramayacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında genel kurula hitap etti. Soylu, son dönemde yaşananlarla ilgili olarak "Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz; ister Almanya olsun ister İngiltere olsun ister ABD olsun" ifadesini kullandı.

2019 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi ile 2017 Kesin Hesap Kanun Tasarısı görüşmeleri devam ediyor. İçişleri, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçeleri görüşüldü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2014-2018 yılında 10 bin 771 Akdeniz ve Ege'de can verdiğini belirterek, bunların kimisinin 3 aylık, kimisinin 6 aylık, kimisinin 20 yaşında, kimisinin yaşlı, 60-70 yaşında olduğunu ifade etti. Soylu, şu anda Deyr el Zor'da DEAŞ'la PYD'nin ve PKK'nın petrol taşıma pazarlığının olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bu pazarlığı sinsi bir şekilde Amerika Birleşik Devletleri izliyor ve buradan kendi payına düşeni beklemeye çalışıyor; bu, çok nettir. Bu tabloyu görmeden ne Türkiye'yi tahlil edebiliriz ne de önümüzdeki meselelere bakabiliriz. Bugün Hükûmetimizin ortaya koyduğu bütün felsefe, ortaya koyduğumuz bütün politikalar, gerçekleştirdiğimiz bütün adımlar bu fotoğrafa bu güzel ülkeyi, bu memleketi. AK Partimizin, Cumhurbaşkanımızın ve arkadaşımızın can siparane bir mücadeleyi ortaya koymasının, Cumhur İttifakı'nın bu meselede canhıraş bir şekilde buna destek vermesinin temel sebebi şudur: Bu ülkeyi birileri teslim almaya çalışıyorlar, oyunu kurmaya çalıştılar ama biz bu oyuna müsaade etmedik. Bakın, Irak'ın kuzeyinde, sözde bir referandumla beraber yeni bir devlet kurmanın eşiğine gelen ve bunu bir şekilde hem tahrik eden hem de destekleyenlere karşı aslında tarihin oyununu İran'la, Irak'la hemen bir araya gelerek biz kurduk. Şunu çok net söyleyeyim: Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz, ister Almanya olsun ister İngiltere olsun ister Amerika Birleşik Devletleri olsun. Bu kadar çok net ve açıktır" dedi.

GERGİNLİK YAŞANDI

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop ile CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu karşı karşıya geldi. Şentop, Tanrıkulu'nun aynaya bakmasını söyledi. Tanrıkulu da Şentop'un sözleri üzerine Şentop'un bulunduğu Divan'a yürümek istedi. Bunun üzerine CHP ve AK parti milletvekilleri yerlerinden kalktılar. Şentop daha sonra Tanrıkulu ile uzun süredir muhabbetleri olduğunu ve 'aynaya bakma' sözü ile kötü anlamda bir şey kastetmediğini ifade etti.


Günün Önemli Haberleri