İBB Şehir Tiyatroları bu yıl 63 oyun sahneleyecek

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, bu yıl 63 oyunu tiyatroseverlerle buluşturacak.

İBB Şehir Tiyatroları'nın 2018-2019 repertuvarını ve yeni sezon çalışmalarını paylaşacağı basın toplantısı Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, Şehir Tiyatroları'nın 105'inci yılına girdiğini ve kadim geleneğiyle dünya tiyatroları arasında parmakla gösterilen bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Duran, sezon açılışını heyecanla beklediklerini dile getirerek, "Önümüzdeki hafta inşallah oyunlarımız başlayacak. Geçen yıl 29 yetişkin, 17 çocuk oyunu ile toplamda 46 oyun sahnelenmişti. İnşallah bu yıl, bu sayıya 12 yetişkin, 5 çocuk oyunu ilavesi yapılarak toplam 63 oyun sahnelenecek." dedi.

"Geçen yıl 600 bin izleyici sayımızı bu yıl bir milyona çıkartmak istiyoruz"
Şehir Tiyatroları bünyesinde 3 yeni salon daha açılacağına dikkati çeken Duran, şöyle devam etti:

"Geçen yıl 600 bin izleyici sayımızı bu yıl bir milyona çıkartmak istiyoruz. Esenler'deki, Üsküdar'daki ve Sultangazi'deki yeni tiyatro salonlarımızla İstanbullulara hizmet vermiş olacağız. Sanatçılarımızı daha fazla izleyiciyle buluşturacağız. Ayrıca bu sene İstanbul içi diğer ilçelerde turneler düşünüyoruz. Bu turnelerle birlikte ulaşamadığımız nokta da kalmasın istiyoruz."

Rıdvan Duran, bu yıl yerli ve milli oyun sayısını biraz daha artırmak istediklerini belirterek, "İstanbul'daki ve Türkiye'deki iddialı senaristlerimizden de talebimiz var. Repertuvar kurulumuza yeni senaryolar bekliyoruz. Yeni senaryoları değerlendirip, sahnelemeye de hazırız." diye konuştu.

2018-2019 sezonu oyunları Toron Karacaoğlu anısına sahnelenecek
Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur da 2018-2019 tiyatro sezonu oyunlarının kısa bir süre önce vefat eden Toron Karacaoğlu adına oynanacağını ifade etti.

Uygur, bu sene repertuvar dışındaki oyunların yanı sıra henüz proje aşamasında olan bir kaç oyunun da sürpriz olarak seyirciyle buluşabileceğini aktardı. 

Şehir Tiyatroları'nın 105'inci yılına girmesi sebebiyle pasta da kesilen toplantıya ayrıca Şehir Tiyatroları Müdürü Necip Sedat Çakır, Sahne Yöneticisi ve Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Tolga Yeter, Şehir Tiyatroları Müdür Yardımcıları, Genel Sanat Yönetmeni Yardımcıları ile Nilgün Kasapbaşoğlu, Sinan Bengier, Zihni Göktay, Ertuğrul Postoğlu, Yıldıray Şahinler, Mazlum Kiper, Süeda Çil ve Nergis Çorakçı gibi pek çok tiyatro sanatçısı katıldı.

3 Ekim'de başlayacak 2018-2019 tiyatro sezonunda sahnelenmesi planlanan oyunlar ise şöyle:

"Ocak'ta Bahar", "Tatlı Kaçık", "Felatun Bey ile Rakım Efendi", "Can Yeleği", "Uzlaşma", "Vahşi Batı", "İki Efendinin Uşağı", "Amanvermez Avni", "İblis", "Hastalık Hastası", "Koca Sinan", "Tatar Ramazan", "Yaygara 70", "Söz Veriyorum", "Uzun Hikaye", "Hamlet", "3. Richard"

Bu yıl, çocuk seyircilerle buluşması için hazırlanılan repertuvarda da, "Keloğlan", "Yaşayan Sayfalar", "Rüya", "Güzel ve Çirkin", "Peri Kızı Müzikali" ve "Uzay Gezginleri" oyunları yer alıyor.

Günün Önemli Haberleri