Hükümete ayağını denk al mesajı

Abone ol

Dünyayı sarsan Wikileaks belgeleri siyasetçilerin gündeminde. Şener'e göre yabancılar iktidara gözdağı veriyor.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Wikileaks belgelerinin henüz bir kısmının açıklandığını, Türkiye'yi ilgilendiren 8 bin civarında belge olduğunu belirterek yabancı merkezlerin iktidara, ''arkasından gelecekler var, ayağınızı denk alın, adımınızı ona göre atın'' mesajı verdiğini savundu.

Şener, partisinin Balçova Termal Otel'de düzenlenen İzmir Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''Türkiye'nin siyasetinin ülkede yaşayan insanların talebiyle şekillenmesini, Türkiye'nin Türkiye'den yönetilmesini istediklerini'' söyledi.

Wikileaks belgelerine de değinen Şener, binlerce belgeden Türkiye'yi ilgilendiren 30 belgenin kamuoyuna yansıdığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''30 belge bile günlerdir tartışılıyor, anlamı nedir, ne kadar güvenilebilir, bunu nasıl yorumlamak lazım. Ancak bu belgelerde geçen olaylarla ilgili ne bir bakan, ne bir iktidar milletvekili, 'Ben bunu yeni duydum' diyemez. Yıllardır kuliste konuşulan fısıltılar, tartışılan cümleler bu belgelere girdi. Bu belgeler işin başlangıcı, daha geride Türkiye'yi ilgilendiren 8 bin civarında belge var. Yabancı merkezler iktidara, 'Arkasından gelecekler var, ayağınızı denk alın, adımını ona göre atın' diyor. Önce sessiz kalmayı tercih ettiler. Arkasından Başbakan, İsviçre'de banka hesapları olduğunu içeren belgelere atfen bağırdı, çağırdı. İçini de bir korku sarmış vaziyette. İlk fırsatta İsrail ile ilişkileri düzeltme çabasına girdi. Haydarpaşa Garı cayır cayır yanarken hiçbir önlem alamayan Başbakan, İsrail'deki yangına uçakları seferber etti. 'Bu belgelerin gerisi gelmesin, 30 belgeyle olay sınırlı kalsın' kaygısı içinde yoğun bir diplomasi teması başladı. Bu ülke, iki belge havada uçuyor diye iktidarıyla teslim olacak bir ülke olmamalıdır. Bu ülkeyi yönetenler tertemiz olmadığı sürece, sırtında kambur bulunduğu sürece önce kendilerini, sonra ülkeyi dış iradeye teslim ederler.''

-ÖĞRENCİ PROTESTOLARI-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle görüşmesini öğrencilerin protesto ettiğini hatırlatan Şener, ''Yıllardır 'YÖK'ü kaldıracağız' diyen Başbakan YÖK'ü ele geçirince, YÖK'çüleşince, öğrenciler, 'Ne zaman YÖK'çü oldun, ne değiştirdi seni' dediği zaman şiddete maruz kalıyor'' dedi.

Şener, bakanlık yaptığı dönemde, gittiği bir üniversitede öğrencilerin kendisini protesto ettiğini, protestoyu soran gazetecilere ''İnandıklarını söyleyecekler, bu gençler ne diyor diye düşünmeliyim'' yanıtını verdiğini anlattı. Şener, öğrencilerin zaman zaman yumurta attığını da ifade ederek, ''Ne olur atarlarsa? Yumurta atanın niye attığını düşünmek, 'Yumurta atanı coplayın' demekten iyidir, daha büyük erdemdir'' diye konuştu.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şener, bir gazetecinin ''Bir televizyon kanalında 92 yolsuzluk belgesi açıkladınız, aralarında İzmir'den İZBAN da var. Açıklama yapacak mısınız?'' sorusuna ''Türkiye'de şu anda işler doğru, temiz şekilde yönetilmiyor. Kamu kaynakları yağmalanıyor. Yolsuzluklar yaygın sürdürülüyor. Hemen her ilde yapılan ihalelerde özelleştirmelerde bunu görmek mümkün. İzmir'de bazı işlemlerde, özelleştirmelerde de benzer yolsuzluk iddiaları var. Bir siyasiden hesap sorulabilmesi için mecliste oylanması lazım, dokunulmazlık var. İktidar milletvekillerinin mecliste çoğunluğu oluşturması nedeniyle hiç bir işlemden hukuken hesap sorulamamaktadır. Dokunulmazlık dosyaları ele alınmıyor mecliste. Dosyanın içeriğiyle ilgili bilgim yok, incelemedim'' yanıtını verdi.

Şener, ''Torba yasa var gündemde. Yasanın içinde gizli maddeler koyduklarını söylemişsiniz'' denilmesi üzerine, ''Torba yasanın 93. maddesini incelediğimizde bunun içinde bir anlamda gizli af var'' dedi. Şener, bu madde ile pek çok siyasetçi ve bürokratın işlemleri dolayısıyla af kapsamına alındığını savundu.

Günün Önemli Haberleri