Hüda-Par'dan devlete PKK suçlaması

Abone ol

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cizre’de 3 kişinin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin devletin PKK'nın yaptıklarına göz yumduğunu ileri sürdü.

Cizre yaşanan Hüda-Par ve PKK gerginliği ve çıkan olaylarla ilgili konuşan Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu devleti PKK'nın yaptıklarına göz yumma iddiasıyla eleştirdi. Yapıcıoğlu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek 'Devletin PKK'nın yaptıklarına göz yumduğunu' ileri sürdü.

KCK'nın "Başka illerde de çatışmalar yaşanabilir" uyarısının örgüt üyelerine, "çatışma çıkarın talimatı" olduğunu da savunan Zekeriya Yapıcıoğlu, Başbakan Davutoğlu'na da seslendi:

"Devlet, PKK’nın arkasındaki halk desteğinin azalması için katliam yapmasına bilerek mi göz yumuyor? Bununla “önce güvenlik” tezine zemin mi hazırlanıyor? 27 Aralık günü Abdullah Deniz’in cenaze konvoyunun önünün iki kez kesildiğinden haberiniz var mı? Her olayı provokasyon olarak isimlendirip provokatörlerin kim olduğuna cevap vermeden hiç kimse bu olayın sorumluluğundan sıyrılamaz. "

"CİZRE OLAYLARI, DAĞDAN İNEN PKK'LIARIN İŞİ"

Yapıcıoğlu, 3 kişinin hayatını kaybettiği olayları değerlendirdiği açıklamasında, olayları çıkaranların dağdan inen PKK'lılar olduğunu öne sürdü. Yapıcıoğlu, "Devlet, PKK'nın arkasındaki halk desteği azalsın diye olaylara göz mü yumuyor?" diye sordu.

Al Jazeera Türk'ün haberine göre, 27 Aralık gecesi Cizre'de Nur mahallesinde çıkan olayları değerlendirmek üzere Ankara'da bir basın toplantısı düzenleyen Hüda- Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisine yakın 66 yaşındaki Abdullah Deniz'in Cizre'de evinin önünde keskin nişancılar tarafından öldürüldüğünü söyledi. Yapıcıoğlu, olayların Hüda-Par'lıların bir taziye çadırına sızma girişimi nedeniyle başladığı iddialarını da yalanladı:

"Arkadaşlarımıza yönelik saldırıyı meşrulaştırma çabasıdır. kimin kime saldırdığı apaçık ortadadır. Olaylar PKK ve onun yan kuruluşu ile partimiz arasındaki bir çatışma değildir. Bu pkk'nin gençlik yapılanması olduğu iddia edilen ama aslında sadece gençlerin yaptığı bir saldırı da değildir. Dağ kadrosundan pek çok militanın şehre inip bu saldırıyı gerçekleştirdiği ortadadır."

"SALDIRILAR DEVAM EDERSE..."

"Saldırıların devam etmesi halinde halk kendini savunma pozisyonuna geçecektir" diye konuşan Yapıcıoğlu, bugüne kadar yaşanan olayların vehametinin tam olarak farkında olunmadığını söyledi. DTK Eş Başkanı Hatip Dicle'nin, olayların arkasında "Üçüncü bir el var" açıklamasına da yanıt verdi, "Olabilir" dedi. Yapıcıoğlu açıklamasına "Bu el kimdir, paralel midir değil midir biz bilmiyoruz. O zaman bu provokatörlerin kim olduğunu da açıklasınlar. Cizre Emniyet Müdürü görevden alındı, paralel ile ilgisi mi var, emin değiliz . Hükümetin suçu paralele ya da provokatörlere yüklenmesi kabul edilecek gibi değildir." diye devam etti.

HDP'YE DE SESLENDİ

HDP Cizre teşkilatı ile Hüda-Par teşkilatı arasındaki olaylardan önce bir görüşme yapıldığını da anlatan Yapıcıoğlu, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ile Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı arasında iki telefon görüşmesi yapıldığını da anlattı. Dicle'nin görüşmede, “telafi edeceğiz” sözü verdiğini öne süren Hüda-Par Genel Başkanı, HDP Cizre Eş Başkanı’nın YDG-H üyelerinden biri olduğunu da iddia etti.
PKK’nın bölgede kendisinden başka aktörün rol almasını istemediğini belirten Zekeriya Yapıcıoğlu, HDP’ye de seslendi:

“Sizin de kabul ettiğiniz gibi Kürtlerin kendi arasında çatışması kimseye fayda sağlamaz. Böyle bir çatışma bölgeyi tamamen kaosa çevirir, Kürtlerin kendi arasındaki bir iç savaş gündeme gelir. Eğer gerçekten Kürt halkının iyiliğini istiyorsanız Kürtleri birbirine karşı kışkırtmaktan bir an önce vazgeçin.”

Günün Önemli Haberleri