Huawei böyle devam ederse Apple ve Samsung'u sollayacak

Abone ol

Teknolojinin yükselen devi Huawei, satışlarda Apple'ı geçtikten sonra şimdiki hedefini Samsung'u geçmek olarak belirledi.

Huawei, akıllı telefon pazarındaki başarısını gün geçtikçe arttırmaya devam ediyor. Satışlarda Apple’ı geride bırakan firma, Samsung’u da tahtından etmek için çalışıyor. Ancak firmanın başarılı olduğu tek alan akıllı telefonlar değil. TrendForce’un hazırladığı yeni araştırmaya göre, firma tablet pazarında da dikkat çeken bir yükseliş içinde.

TrendForce‘un raporuna göre tablet pazarı için işler aslında o kadar iyi gitmiyor. Tablet satışlarındaki düşüşe dikkat çeken firmanın araştırması Huawei’nin bu alanda yükseldiğini gösteriyor. Firmanın tablet dağıtımının yüzde 30 artarak 14 milyonun üzerinde bir rakama ulaşması bekleniyor. Pazar payının ise 9,8’e yükseldiği belirtiliyor.

Huawei Amazon’u geride bırakmıştı
Uygun fiyatlı Fire tabletleriyle dikkat çeken Amazon ise araştırmaya göre pazardaki yerini Huawei’ye bırakıyor. Böylelikle Çinli dev pazardaki en büyük üçüncü tablet üreticisi oluyor. İkinci sırada yüksek performanslı tabletleriyle dikkat çeken Samsung var. Yüzde 15,1’lik pazar payına sahip olan Samsung ile Huawei’nin arasındaki fark da yavaş yavaş kapanıyor gibi görünüyor. Birinci sıra ise yüzde 29,6 ile Apple’ın. Yeni nesil iPad Pro modellerini tanıtan Apple, iPad satışlarından memnun olduğunu açıklamış hatta dizüstü bilgisayar satışlarıyla kıyaslamıştı.

Günün Önemli Haberleri