Huawei Apple'ın Siri'sine rakip olacak sesli asistan geliştirdi

Abone ol

Apple'ın en beğenilen özelliğinden biri olan asistan Siri, diğer telefon modelleri tarafından kıskanılmaya devam ediyor. Huawei Siri'ye rakip olması için yeni asistanını tanıttı.

Yapay zekanın gelişimi ile birlikte birçok firma kendi sesli asistanını piyasaya sürmeye başladı. Apple’ın Siri‘si, Google’ın Google Asistan‘ı, Amazon’un Alexa‘sı gibi birçok farklı seçeneği bulunan asistanlara şimdi de Huawei katılıyor. Huawei yeni bir sesli asistan geliştirerek, bunu global pazara sunmayı planlıyor. Aslında şu an Huawei, AI Cube adını verdiği akıllı hoparlöründe sadece Çin sürümünde barındırılan Xiaoyi isimli bir sesli asistana sahip. Fakat yapay zeka tabanını Google Asistan tarafından alıyor.

Google ile ortak çalışılıyor
Huawei tüketici departmanının CEO’su Richard Yu “Google ile ortak çalışmalara devam ettiğimiz için Google Asistan’ın yapay zeka tabanını kullanmaktayız. Kendi yapay zekamızı geliştirip bunu çin dışındaki ülkelere sunmak bu yılki planlarımız arasında. Fakat yapay zeka hizmetlerimizi inşa edebilmek için daha çok zamana ihtiyacımız var.” dedi.

Günün Önemli Haberleri