HTŞ İdlib'te 5 IŞİD militanını açık alanda kurşuna dizerek öldürdü

Abone ol

İDLİB'te tansiyon Soçi mutabakatıyla düşerken, El Nusra'nın öncülük ettiği Heyeti Tahriri Şam (HTŞ) örgütü, sağ yakaladığı 5 IŞİD militanını başlarına kurşun sıkarak öldürdü.

ÖZGÜR Suriye Ordusu kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye'de cihatçı örgütler arasında çatışma ve hesaplaşmalar devam ediyor. Cihatçılar birbirlerine karşı suikastlar ve saldırılar yapmayı sürdürüyor. El Kaide'nin Suriye kolu olan El Nusra'nın başını çektiği Heyeti Tahriri Şam (HTŞ), geçen ay operasyonla sağ yakaladığı 5 IŞİD militanını kurşuna dizerek öldürdü.

NEDEN KURŞUNA DİZİLDİLER?.. IŞİD militanlarının HTŞ militanlarına karşı daha önce suikast yaptıkları ve çeşitli saldırılarda yer aldıkları için HTŞ tarafından öldürüldüğü belirtiliyor. Suriye'nin İdlib kentinin yüzde 60'ını kontrol eden HTŞ, İdlib'in Han Şeyhun kasabasında yakaladığı 5 IŞİD militanını kırsal bir alanda yan yana dizip kurşuna dizerek öldürdü.

'KISAS' KARARI SONUCU İNFAZ... Öldürülenler arasında yer alan 'Ebu Adnan' adlı kişinin ise bir IŞİD emiri olduğu öğrenildi. HTŞ'nin propaganda ajansı tarafından yapılan açıklamada, IŞİD üyesi olduğu belirtilen 5 kişinin, haklarında verilen 'kısas' kararı sonucu infazlarının gerçekleştirildiği belirtildi. Ajans ayrıca infazı gerçekleştirilen kişilerin görüntülerini yüzleri kapalı bir şekilde servis etti. 


GEÇEN AY DA 8 KİŞİ İNFAZ EDİLMİŞTİ... HTŞ geçen ay da IŞİD üyesi 8 kişiyi başlarına kurşun sıkarak öldürmüştü. IŞİD ise geçen ay HTŞ üyesi 3 militanı aynı yerde boğazını keserek öldürmüştü.Son 4 ayda Suriye'nin kuzeyinde cihatçı örgütlerden 300 komutan ve savaşçı suikast ve saldırı sonucu öldürüldü

Günün Önemli Haberleri