HKS uygulaması indir ürünlerin haldeki gerçek fiyatlarını gör

Abone ol

Ticaret Bakanlığı çarşı pazara denetim getirecek HKS mobil cep uygulamasını yayınladı. Bu uygulama ile haldeki sebze ve meyve fiyatlarını görebilir ve pazarla karşılaştırabilirsiniz. Fahiş zam yapanları da bakanlığa şikayet edebilirsiniz.

Ekonomik kriz var bahanesiyle zam yapanları artık mobil uygulamalar aracılığıyla belirleyip Ticaret Bakanlığı'na doğrudan şikayet edebileceksiniz. Bunun için Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen iki uygulama var. Bu uygulamalardan ilki HKS ismini taşıyor. Uygulama haldeki gerçek fiyatları gösteriyor.

Ücretsiz olarak iphone ya da samsung gibi android telefonlarınıza bu uygulamayı indirip, pazar ile hal fiyatını karşılaştırabilirsiniz. Fiyatların fahiş olduğun tespit ettiğiniz anda da bunu hemen fotoğraflı olarak Ticaret Bakanlığı'na şikayet edebilirsiniz. Bunun için geliştirilen uygulamanın ismi de HFA Bildirim (Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi) uygulaması.

HKS mobil uygulaması ios - android
Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı bu uygulama tamamen ücretsiz ve size hal fiyatları ile pazardaki fiyatları karşılaştırma imkanı veriyor. HKS mobil uygulamanın hem iOS yani iphone cepler için hem de android telefonlar için versiyonu var. Aşağıdaki linklerden uygulamaya ulaşabilirsiniz.

iOS (iPhone) HKS mobil uygulama - tıklayın
Android için HKS Mobil uygulama - tıklayın

HFA Bildirim mobil uygulaması
Haksız Fiyat Artışı Şikayet Birimi yani HFA Bildirim mobil uygulamasını cep telefonunuza indirin. Tamamen ücretsiz olan bu uygulama üzerinden fahiş fiyatları doğrudan bakanlığa şikayet edebileceksiniz. Uygulamaya fiyatından şikayetçi olduğunuz ürünün bilgileri ile birlikte fotoğraf da yükleyebileceksiniz.

Android HFA Bildirim uygulaması tıkla indir
iOS (iPhone)  HFA bildirim - tıkla indir

Şikayete cevap verilecek.
Gerek Alo 175 Tüketici Danışma Hattı gerekse HFA-Bildirim üzerinden yapılan başvurular, şikayet edilen firma ya da kuruluşun bulunduğu il sınırları içindeki Ticaret Bakanlığı il müdürlüklerine otomatik olarak aktarılacak. İl müdürlükleri de şikayeti değerlendirip sonucunu vatandaşa bildirecek. Böylece şikayetçi olan vatandaş şikayetinin neticesini de mobilden takip etmiş olacak.

Günün Önemli Haberleri